Hier verheugen Harry en Meghan zich het meest op bij het jubileum van de Queen

'Ze zijn juist blij dat ze dat balkon niet op hoeven.'

Nog één week tot de grote royal reünie. In het eerste weekend van juni komen alle Windsors, inclusief de opgestapte Sussexes, samen om het platinajubileum van Queen Elizabeth te vieren. Hoewel prins Harry en hertogin Meghan niet op het paleisbalkon mogen verschijnen, kijken ze volgens een insider enorm uit naar hun weekendje Londen.

Royal reunion

Het plotselinge vertrek van prins Harry en Meghan in 2020 en hun openhartige interview bij Oprah een jaar later hebben de banden tussen de ‘Amerikaanse’ en de Britse royals geen goed gedaan. Hoewel prins Harry nog altijd goed door een deur schijnt te kunnen met zijn grootmoeder, Queen Elizabeth, zijn de banden tussen Harry, prins Charles en prins William nog altijd niet hersteld. Dat alleen al zou tot heel wat awkward moments tijdens het jubileum kunnen leiden, en daarnaast zijn de Sussexjes als niet-werkende royals ook nogs eens ‘verbannen’ van het paleisbalkon. Daar verzamelen de royals zich traditioneel tijdens Trooping the Colour, de verjaardagsparade voor de Queen. Har en Meg laten zich niet kisten en schijnen zich ondanks alles erg te verheugen op dit koninklijke feestweekend.

Trooping the Colour 2019. Beeld: BrunoPress

Archie & Lili

De reden achter hun excitement? Het feit dat de twee kleine Sussex-spruiten, Archie van 3 en Lili van bijna 1, eindelijk hun overgrootmoeder kunnen zien. Queen Elizabeth heeft achterkleinzoon Archie niet meer gezien sinds hij een klein baby’tje was, en haar naamgenoot Lilibet heeft ze alleen nog maar via videobelletjes kunnen ontmoeten.

“Harry heeft zo’n bijzondere band met de Queen, Meghan ook, en ze kunnen niet wachten om tijd met haar door te brengen en haar een band op te zien bouwen met Archie en Lili”, verklaart ‘een bron dichtbij het koppel’ aan HollywoodLife“Dat is waar ze zich het meest op verheugen.”

De Queen in het zonnetje

Leuk extraatje is dat de eerste verjaardag van Lili ook in het jubileumweekend valt. “Het hele weekend staat de Queen natuurlijk centraal, maar het is ook de eerste verjaardag van Lili. De timing is dus heel goed, want die mijlpaal kunnen ze vieren met de Queen en de rest van Harry’s familie.”

De bron wil benadrukken dat het geen Sussex-show wordt. “Ze weten dat alle ogen op hen gericht zullen zijn, wat altijd stressvol is, maar tegelijkertijd is het hun kans om de wereld te laten zien dat ze nog steeds een belangrijk onderdeel van de familie zijn. De hele heisa over het feit dat ze niet op het balkon zouden staan was helemaal niet nodig, ze zijn juist blij dat ze dat niet hoeven te doen. Het laatste dat ze willen is de aandacht afleiden van de Queen. Ze willen haar juist eren en vieren.”

Bron: HollywoodLife, Cosmopolitan | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws