Kleden als Kate of Meghan? Stijltips van een koninklijke kamenier

Zo geef jij elke look een royal touch.

De royals zien er altijd uit om door een ringetje te halen. Jaloersmakend, als je het ons vraagt. Benieuwd hoe je jouw eigen look een koninklijk tintje kunt geven? Een royal lady’s maid geeft stijladvies. 

Kate-effect

Ooit gehoord van het Kate-effect? Het koningshuis heeft enkele van de best geklede mensen ter wereld, waaronder Kate Middleton. Veel mensen zien de hertogin dan ook als een stijlicoon. Sinds een aantal jaar kennen we ook het Meghan-effect, dankzij – je raadt het al – Meghan Markle. Wij zijn dan ook heel benieuwd hoe we zelf zo stylish gekleed kunnen gaan. Auteur Alicia Healey geeft antwoord op deze vraag, in haar boek Wardrobe Wisdom: How To Dress and Take Care of Your Clothes. Hierin deelt Alicia hoe je je kunt kleden als een royal.

Die kennis heeft Healey zelf vier jaar lang opgedaan, toen ze als royal lady’s maid werkte in Buckingham Palace. Daarna is ze de wereld over gereisd om inzicht te krijgen in de glamoureuze wereld van het koningshuis. De voormalig kamenier vertelt in haar boek hoe je de perfecte kledingkast samenstelt, hoe je kleding effectief ordent en hoe je je kleed voor elke gelegenheid. In gesprek met People doet Alicia alvast een boekje open over wat ze heeft geleerd tijdens haar werk als royal lady’s maid.

Royal looks met gemiddeld budget

Alicia weet precies hoe je die royal look creëert, en daarvoor moet je vaak diep in de buidel tasten. Toch heeft ze ook een aantal tips hoe de gemiddelde vrouw koninklijke allure aan haar kledingkast kan toevoegen. “Als je niet het banksaldo van een hertogin hebt, maar wel een koninklijke garderobe wilt nabootsen, is het erg belangrijk om rationele beslissingen te nemen en goed onderzoek te doen bij het kopen van kleding”, stelt de auteur. Ze geeft als tip: “Probeer te investeren in een aantal basiskledingstukken van hoge kwaliteit.” Dingen die daarbij niet mogen ontbreken zijn volgens Healey een blazer, kasjmier trui en getailleerde broek. “Koop het beste dat je je kunt veroorloven van deze klassiekers en je hebt altijd een goede basis waarop je de rest van je garderobe kunt bouwen.” Daarnaast zijn handtassen en schoenen bijna altijd de moeite waard om te investeren, volgens de auteur. Een designeritem kan een simpele outfit meteen upgraden.

Best geklede royal

Wie vindt Alicia zelf eigenlijk de best geklede royal? “Ik hou echt van de stijl van de gravin van Wessex – ze is nooit voorspelbaar en omarmt vaak nieuwe trends op een manier die bij haar figuur en leeftijd past”, stelt ze. Ook de hertogin van Cambridge staat op het lijstje van Healey, al heeft ze ook nog wel wat tips voor Kate. “Ze ziet er altijd onberispelijk uit, maar ik zou graag zien dat ze wat avontuurlijker is in haar keuze van outfits en niet altijd haar toevlucht neemt tot de traditionele dress coat, die haar er ouder uit laat zien.”

Etiquette

En tot slot: wat zijn de do’s en don’ts voor een formele gelegenheid? “Ik hou van moderegels en ik zie graag dat de dresscodes goed worden nageleefd”, vertelt Healey. “Voor formele gelegenheden vind ik het fijn om de dresscode goed te interpreteren en er niet te veel van af te wijken.” Er is dus een zekere vrijheid, maar pas je kleding dus aan naar de situatie en ga niet te veel out of the box als de gelegenheid daar niet naar is. “Goed gekleed gaan is altijd een teken van respect voor de gastheer, dus denk altijd na over het soort evenement, de gastheer en wat gepast is”, benadruk Alicia. Wij duiken meteen onze kledingkast in!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: Brunopress 

Laatste nieuws