Máxima leent uit de garderobe van Amalia én Meghan

Ook onze koningin duikt weleens in de kledingkast van haar dochter.

Terwijl prinses Amalia geniet van haar tussenjaar, en een periode in het buitenland spendeert, grijpt koningin Máxima haar kans om eens in de kledingkast van haar oudste dochter rond te snuffelen. Daar vond ze een paar items die afgelopen week goed van pas kwam.

Gepersonaliseerde designertas

Begin deze week bracht het koningspaar een bezoekje aan het Oranje Fonds. Máxima zag er, zoals altijd, weer uit om door een ringetje te halen. Josine van de blog Modekoningin Máxima weet ons ook de details te vertellen. Zo droeg de koningin heel toepasselijk een oranje top van Natan – één van haar favoriete merken – die ze combineerde met een grijze pantalon en cape. Maar naast de geslaagde outfit van Hare Majesteit viel ons nog iets op: haar handtas.

Maxima tas
De gepersonaliseerde Dior-tas van Máxima. (Beeld: Brunopress)

Als we even inzoomen op bovenstaande foto zien we de prachtige designertas van Máx in de auto staan. Een geborduurde Dior Book Tote, om precies te zijn. En zoals het een echte royal betaamt, is dit niet zomaar een tas uit de winkel. Nee, het gaat hier om een gepersonaliseerde versie. De naam van het Franse modehuis heeft daarom plaatsgemaakt voor de naam Máxima herself. En ze is niet de eerste royal die zo’n persoonlijk tintje aan haar items geeft, eerder zagen we Meghan Markle al met een persoonlijke tas.

Ode aan Diana

In september vorig jaar zagen we Meghan voor het eerst met een bijzondere handtas van Dior. Deze Dior bag was niet alleen een ode aan Diana, het had ook een onthullende, persoonlijke touch. De hertogin van Sussex droeg namelijk een Lady D-Lite Bag bij zich, die is vernoemd naar Meghans schoonmoeder, prinses Diana. Daarnaast had hij nog een speciaal detail, want Meg had hem laten personaliseren. In de tas staan de volgende letters gegraveerd: DSSOS. Over wat dit betekent, hoeven we niet lang na te denken. ‘DSS’ zal een afkorting zijn van ‘Duchess’ en ‘OS’ staat waarschijnlijk voor ‘Of Sussex’. Meghan laat zien dat ze haar royal titel niet heeft laten varen!

Garderobe van Amalia

En soms haalt Máx de fashion inspiratie ook gewoon heel dicht bij huis. Zo werd ze deze week gespot met een jas die ons wel héél bekend voorkwam.

Deze elegante look in het groene thema – hierboven in het midden – kreeg onverwacht een touch of Amalia! De donkerblauwe jas en dito pumps heeft onze koningin namelijk uit de kast van haar eigen dochter geleend. Amalia droeg deze items op de dag na haar achttiende verjaardag, toen ze door haar vader werd binnengeleid bij de Raad van State. En ook de groene tas komt uit de garderobe van onze kroonprinses. In 2021 nam Amalia deze mee tijdens Koningsdag. Zo moeder, zo dochter!

Bron: Modekoningin Máxima | Beeld: Brunopress 

Laatste nieuws