Om van af te kijken: de 4 stijlgeheimen van koningin Máxima

Zo zorgt ze dus voor haar stralende verschijning.

Als iemand weet hoe je er altijd goed uitziet, is het onze koningin wel. Ze straalt altijd tijdens al haar werkbezoeken en steelt op elke foto de show. Wat zijn eigenlijk haar stijlgeheimen? Wij laten je er vier zien.

Make-up

Máxima heeft prachtige ogen, en die wil ze het liefst zo groot mogelijk laten lijken. Hiervoor hanteert ze een bepaalde make-upmethode. Visagist Mari van de Ven vertelt er meer over: “Het is heel belangrijk om het gebied boven je oog, in de arcadeboog, iets donkerder maken. Dat maakt namelijk je oog een stuk groter. We nemen zeker ook het gebied onder het oog mee, ook hier is het van belang om het steeds meer van donker naar licht te laten overlopen.”

make-up

Beeld: BrunoPress

Kleding

Máxima heeft natuurlijk enorm veel kleding om er op elke gelegenheid leuk, maar toch weer anders uit te zien dan de keren daarvoor. In totaal zijn er wel meer dan 800 verschillende outfits te vinden in haar kast en elk jaar komen er daar meer bij. Om niet telkens uren kwijt te zijn aan het shoppen, heeft Máxima een aantal vaste adresjes. Een daarvan is het modehuis NATAN, dat altijd de mooiste jurken voor haar maakt.

natan-jurk

Beeld: BrunoPress

Hoeden

Onze Máxima is dé Queen als het gaat om hoeden. Bij elke verschijning weet ze ons te verbluffen met de gekozen creaties. Toch waait het wel eens hard, maar weten we haar nooit op een oh-nee-mijn-hoed-waait-af-blunder te betrappen. De hoedenontwerpster van Máxima, Fabienne Delvigne, onthult hét geheim. “Ze mogen écht niet afwaaien. Wij letten er natuurlijk op dat ze goed blijven zitten. Maar koningin Máxima heeft daar zelf ook iets geweldigs op gevonden.” Hoedenspelden zouden ‘het beste middel’ zijn. “Zoals onze grootmoeders die gebruikten. Aan het Nederlandse hof hebben ze veel prachtige hoedenspelden. Daarom is dat nu weer in als accessoire om de hoed te bevestigen”, aldus de ontwerpster.

hoed

Beeld: BrunoPress

In shape

Met alleen een goed kapsel, mooie make-up en royal-waardige outfits kom je heel ver, maar dat is natuurlijk niet alles. In shape zijn is ook belangrijk en laat Máxima daar nou net een echte pro in zijn. Ze heeft een figuur om door een ringetje te halen!

in-shape

Beeld: BrunoPress

Op villa Eikenhorst staat een loopband voor Willem-Alexander waar juist Máxima regelmatig op te vinden is. Maar alleen joggen is niet genoeg. Onze koningin neemt ook de tijd om wat baantjes te trekken in hun privézwembad (je gaat als royal natuurlijk niet naar de plaatselijke zwemvereniging) en traint haar core tijdens paardrijden door de duinen. Bovendien is er in de villa nog een sportruimte waar Máxima altijd terecht kan voor de nodige krachttraining.

Bron: Beau Monde Archief | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws