Kates lieve reactie op ‘Prinses van Wales’-titel

Kate is de volgende die de titel van haar wereldberoemde schoonmoeder mag dragen.

De titel ‘Prinses van Wales’ is onlosmakelijk verbonden met prinses Diana. Toch lijkt het erop dat hertogin Kate ‘m over niet al te lange tijd zal dragen. Wat vindt ze daar zelf van?

De toekomstige prinses van Wales laat van zich horen in…Wales!

Toekomstige titel

We hopen natuurlijk dat de Queen nog lang onder ons is (kom maar op met het record van langstzittende monarch!), maar op een dag zal het stokje toch doorgegeven worden. Wanneer Charles de troon bestijgt, worden William en Kate de prins en prinses van Wales. Niet zómaar een titel, want nog altijd denken we bij het horen ervan meteen aan wijlen prinses Diana.

In goede handen

Tijdens het jubileumbezoek aan Wales eerder deze maand, ontving Kate alvast een complimentje over haar toekomstige titel.

“Op een dag wordt u een geweldige Princess of Wales“, zei een van de toeschouwers die de Cambridges in Cardiff ontmoette. Waarop Kate een lief antwoord klaar had. “Dat is heel aardig van u. Ik ben in goede handen”, zei de hertogin, knikkend naar hubby prins William. Awh!

De Cambridges in Cardiff, juni 2022. Beeld: BrunoPress

Bitterzoet moment

Voor prins William zal het best vreemd zijn dat zijn vrouw de titel van zijn moeder gaat dragen, liet een royal insider eerder weten in The Telegraph (via Marie Claire). “Ik weet zeker dat het een bitterzoet moment zal zijn. Dit zijn Diana’s zoon en zijn vrouw, dus op een bepaalde manier is de cirkel wel rond. Maar het zal ons ook herinneren aan wie we hebben verloren.”

Eigen stempel

De Duchess of Cambridge heeft haar populariteit in ieder geval mee, en volgens royaltykenner Katie Nicholl kan ze haar eigen invulling geven aan die nieuwe titel. “Een van de grootste successen van de hertogin is dat ze Diana’s nalatenschap juist niet probeert voort te zetten”, vertelt Nicholl aan ET Online. “Ze probeert niet om in haar voetsporen te treden, wat onmogelijk zou zijn. Wat Kate heel succesvol heeft gedaan is haar eigen rol binnen de koninklijke familie vinden. Ze zal haar eigen stempel op die titel drukken.”

Bron: Hello! Magazine, Marie Claire US, ET Online | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws