‘Prins William en hertogin Kate willen hun aanspreektitels veranderen’

Van de Cambridgejes mag het allemaal een stuk informeler.

Laat die titels maar achterwege voortaan, want van Hunne Koninklijke Hoogheden de Hertog en Hertogin van Cambridge mag het allemaal stukken informeler. ‘Wills en Kate’ dan maar?

Toegankelijker zonder titel

Volgens royal insiders willen prins William en hertogin Kate in de toekomst minder nadruk leggen op hun koninklijke titels. “Ze willen toegankelijker zijn, minder formeel, minder stoffig, en breken met een hoop tradities”, vertelde een paleisbron aan The Mirror. De toekomstige koning en koningin-gemalin kwamen samen met hun team tot die conclusie na hun geflopte royal tour door het Caribisch gebied, zo meldt de bron. “De algehele consensus was dat de tour ouderwets, afstandelijk, te formeel en te stoffig was geweest. Dus nu is het meer ‘Wills en Kate’ dan Duke and Duchess of Cambridge.”

Bye bye buiging

Bij de moderne monarchie die de hertog en hertogin – excuses, Wills en Kate – voor ogen hebben, horen ook geen buigingen en kniksjes meer. “Die willen ze in het openbaar vermijden”, meent de bron.

Nieuwe generatie

Naast een gemoderniseerde monarchie, staat een tijdmachine ook hoog op het wensenlijstje van William en Kate. “Als ze een toverstaf hadden en terug in de tijd konden gaan, dan hadden ze de Caribische tour heel anders aangepakt. William en Kate zijn zich er nu van bewust dat in bepaalde delen van de wereld, en voor de jongere generaties, de monarchie een symbool is van kolonialisme en vroegere tijden. Nu voelt het suf dat ze dat juist gevierd hebben en koninklijke tradities hebben doorgezet,” sluit de bron af.

Wij tippen de Cambridges om de kunst eens af te kijken bij ‘onze’ prinsessen, die tijdens Koningsdag vrolijk handen, boksen, high fives en selfies uitdeelden. Over toegankelijkheid gesproken!

Bron: Marie Claire UK, Cosmopolitan UK, Mirror | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws