Tiara Time! Prinses Amalia debuteert dít diadeem

Alle ogen zijn vanavond gericht op de koninginnen van de toekomst.

De Noorse prinses Ingrid Alexandra pakt groots uit voor haar achttiende verjaardag. Koninklijk Europa verzamelt zich vrijdagavond in Oslo voor een glamorous galadiner waarbij de tiara’s tevoorschijn komen. Ook Amalia – naar eigen zeggen dól op tiara’s – schuift voor het eerst een diadeem in haar lokken. Welk exemplaar uit de Oranje-kluis is het geworden?

Amalia’s eerste tiara

De Prinses van Oranje verscheen bij het verjaardagsdiner van haar leeftijdsgenoot en toekomstige collega-koningin met de sterrentiara die Máxima droeg op haar trouwdag. Deze tiara heeft niet alleen een bijzondere verbintenis met haar moeder, maar ook met haar vaders kant van de familie. Máxima’s huwelijkstiara werd namelijk samengesteld uit verschillende juwelen uit de Oranje-collectie.

Amalia poseert beeldig in het roze met andere troonopvolgers (to be): kroonprinses Elisabeth van België, prinses Estelle van Zweden, prinses Ingrid Alexandra van Noorwegen en prins Charles van Luxemburg.

Beeld: Lise Åserud / NTB via BrunoPress
Kroonprinses Amalia draagt het huwelijksdiadeem van koningin Máxima tijdens haar eerste officiële reis.
Amalia en Máxima met de sterrentiara – twintig jaar later! Beeld: BrunoPress

Prinses Ingrid Alexandra

Het feestbeest zelf, prinses Ingrid Alexandra, verklapte vanochtend al wat haar tiaradebuut zou worden door prachtige nieuwe portretfoto’s prijs te geven. De dochter van kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit koos voor Prinses Ingeborgs Cirkel Tiara, een meer dan honderd jaar oud erfstuk dat al lange tijd uit de schijnwerpers was verdwenen.

Kroonprinses Elisabeth

Voor kroonprinses Elisabeth van België is het ook de eerste keer dat ze en public met een tiara verschijnt. En geen bescheiden exemplaar! Het gaat vermoedelijk om een nieuwe tiara.

Gasten bij het gala

Prinses Estelle (10 jaar oud) schittert op de foto met een prachtige haarband. Haar eerste tiaramomentje stelt ze nog even uit. De Zweedse prinses is op het galadiner met haar ouders, kroonprinses Victoria en prins Daniel, en broertje prins Oscar.

De Luxemburgse next-in-lines, erfgroothertog Guillaume met zijn vrouw, erfgroothertogin Stéphanie en hun zoontje, prins Charles zijn ook van de partij, net als kroonprins Frederik en kroonprinses Mary van Denemarken (zonder hun vier kinderen). Wie zijn troonopvolger ook niet heeft meegenomen is koning Felipe van Spanje. Kroonprinses Leonor heeft net als prinses Alexia vandaag haar laatste schooldag op het Atlantic College in Wales. Haar zomervakantie begint dus net een dagje te laat voor het fonkelfestijn. (Het was een directe vlucht tussen Wales en Oslo waard geweest, toch?)

Beeld: BrunoPress

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en koningin Mathilde zijn ook aanwezig bij het galadiner voor prinses Ingrid Alexandra. En natuurlijk de naaste familie van de Jarige Jet zelf: ouders kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit, halfbroer Marius, broertje prins Sverre, tante prinses Märtha Louise en haar kersverse verloofde sjamaan Durek, en koning Harald en koningin Sonja van Noorwegen.

Bron: All Things Royal (info tiara) | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws