Boston, here we come! Kate en Williams reis naar de VS

Staat een meeting met prins Harry en Meghan op de planning?

Terwijl ze nog volop genieten van hun zomervakantie, kondigen prins William en hertogin Kate alvast hun volgende grote reis aan. Op naar Boston!

De oceaan over

Prins William maakte deze week bekend dat hij eind dit jaar naar het Amerikaanse Boston vertrekt voor de uitreiking van de Earthshot Prize. Deze (geld)prijs is een initiatief van de hertog van Cambridge himself en is bedoeld om mensen met innovatieve ideeën tegen klimaatveranderingen en de gevolgen daarvan te steunen. Vorig jaar werd de prestigieuze prijs voor het eerst uitgereikt, toen nog ‘gewoon’ in Engeland.

De Cambridges bij de Earthshot Prize Awards in Londen, 2021. Beeld: BrunoPress

Dat Wills het dit jaar grootser wilde aanpakken en de prijsuitreiking naar Amerika wil verplaatsen, was al een tijdje bekend. Nu onderbreekt de hertog zijn vakantie om aan te kondigen dat het de stad Boston wordt.

Zeldzaam bezoek

Uit een verklaring van het paleis wordt duidelijk dat ook hertogin Kate meereist naar de andere kant van de plas. De kans dat we ook iets gaan zien van die ándere royals in de VS, prins Harry en hertogin Meghan, schatten de meeste royaltykenners echter klein in.

Een bezoek van William en Kate aan de VS is best zeldzaam. De Cambridges waren er voor het laatst in 2014, voor een werktripje naar New York. Kort na hun huwelijk in 2011 waren ze in Californië te vinden.

9 juli 2011: Zelfde jurk, tien jaar eerder. Hertogin Kate draagt hem bij de BAFTA Receptie in Los Angeles. Beeld: BrunoPress

Tijdens die eerste reis droeg hertogin Kate trouwens de galajurk die ze tien jaar later naar de eerste Earthshot Prize droeg. Was dat alvast een knipoog naar de volgende bestemming? We moeten nog even wachten voordat we zien welke avondjapon de Duchess mee op reis naar Boston, want de reis van de Cambridges staat pas voor december op de planning. Eerst die lange zomervakantie nog!

Bron: People | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws