Oh no: Queen Elizabeth cancelt evenement op Balmoral

Ze laat verstek gaan bij de jaarlijks terugkerende welkomstceremonie.

Zoals elke zomer is Queen Elizabeth ook dit jaar bij het Schotse Balmoral Castle. Daar horen de nodige pomp and circumstance bij, maar dit jaar verloopt dat net even anders dan anders. Elizabeth laat namelijk verstek gaan bij de jaarlijks terugkerende welkomstceremonie in Aberdeenshire.

Binnenkomst op Balmoral

Het hoort voor Queen Elizabeth bij de zomer zoals de speech bij de Kerst hoort: de grote vakantie spendeert ze in het Schotse Aberdeenshire. Eerst zit Liz een poos in Craigowan Lodge, op zo’n anderhalve kilometer van het kasteel. Wanneer Balmoral Castle proper weer gesloten is voor het publiek vanaf begin augustus, verkast het staatshoofd naar het hoofdgebouw van de estate.

Het is al langer bekend dat Balmoral één van de favoriete plekken is van Elizabeth. Zo bracht ze hier deel van haar honeymoon met Philip door. En om te zorgen dat Balmoral écht haar happy place (of happy palace, zo je wilt) blijft, is er dit jaar gesneden in de planning van de Queen.

Kleine ceremonie

Zo staat er elk jaar een welkomstceremonie gepland, waarbij de koningin aan de poorten van haar estate verschijnt om officieel welkom geheten te worden op Balmoral door een eregarde van het Balaklava Company, 5e Bataljon van het Royal Regiment of Scotland. Ook is er traditiegetrouw een hoop drukte aan de poorten van het kasteel van toegestroomde royalty-watchers en Windsor-fans die hopen een glimp van de koningin op te vangen.

Dit jaar gaat dat echter allemaal niet door. In plaats daarvan kiest Elizabeth voor een ‘private event‘ op het landgoed later deze week, laten verschillende bronnen weten. Onder meer Tatler en Hello! Magazine maken melding van de gewijzigde planning. Zo zou het paleis hebben laten weten dat de afzegging “in lijn is met aanpassingen in de agenda van de Majesteit omwille van haar comfort”.

Zware periode

Natuurlijk weten we al langer dat Elizabeth wat kwakkelt met haar gezondheid, en eerlijk is eerlijk: we gunnen de Queen ook absoluut haar rust op 96-jarige leeftijd. Hello! Magazine weet daarnaast te melden dat een belangrijke jeugdvriendin van de koningin vorige week is komen te overlijden. De dood van de 97-jarige Lady Myra Butter zal er ongetwijfeld ook nog zwaar in hakken bij het Britse staatshoofd. Hopelijk kan Liz deze zomer dus helemaal bijkomen op Balmoral.

Bron: Hello! Magazine, Tatler | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws