Ex-bodyguard prinses Diana: ‘Ze zou nog leven als ik die avond dienst had’

De band die Lee Sansum met de prinses had, beschouwt hij als een van de mooiste cadeaus die hij had kunnen krijgen.

Jarenlang heeft prinses Diana het publiek gefascineerd en is het al meer dan twee decennia geleden sinds haar fatale auto-ongeluk. Een voormalige lijfwacht van prinses Diana, die ze de bijnaam ‘Rambo’ gaf, zegt dat hij gelooft dat de prinses nog zou leven als hij dienst had gehad in Parijs op de avond dat ze stierf. 

Goede band

Lee Sansum, nu zestig jaar, heeft in een interview met The Sun verteld over de nacht dat de prinses, samen met Dodi Fayed, om het leven kwam bij een auto-ongeluk in Parijs op 31 augustus 1997. Hij vertelde dat hij en Diana een zeer goede band hadden. Ze gaf hem de bijnaam ‘Rambo’ en vertelde hem vaak over haar grootste angsten en toekomstplannen. Toch was Lee niet degene die bij haar in de auto zat 25 jaar geleden.

Strootje trekken

Sansum vertelde The Sun dat hij samen met een andere lijfwacht een strootje had getrokken om Trevor Rees-Jones, de voormalige bodyguard van Dodi Fayed, te vergezellen in de auto. Samsun verloor en mocht helaas niet mee met het koppel. “Ik had in die auto kunnen zitten. We trokken strootjes om te zien wie Trevor Rees-Jones dat weekend zou vergezellen. Toen ik hoorde dat ze bij de crash geen gordel droegen, begreep ik waarom ze het niet overleefd hadden. Ik heb er altijd op aangedrongen”, aldus Samsun. Hij voegde daaraan toe dat het voor de familie standaard was om gordels te dragen, het was zelfs een bevel van Mohamed Al-Fayed, vader van Dodi Fayed.

Dodi Diana
Diana en Dodi voor het fatale auto-ongeluk. (Beeld: Brunpress)

Brief

Of hij haar echt had kunnen redden, zal Lee Sansum nooit weten. De band die hij met de prinses had, blijft voor hem een van de mooiste cadeaus die hij van haar heeft kunnen krijgen. Vijfentwintig jaar geleden kreeg hij onverwachts een brief van haar. “Ze vertelde me dat ze me wilde bedanken omdat ik haar laatste vakantie in Saint-Tropez magisch had gemaakt. Ik kon niet geloven dat iemand als Diana de tijd had genomen om mij te schrijven”, vertelde hij.

Bron: Nieuwsblad, Meaww | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws