HBO heeft de eerste beelden van de Diana-docu ‘The Princess’ gedeeld

Vanaf midden augustus kunnen we hoogstwaarschijnlijk de volledige documentaire bekijken.

Door de jaren heen is er al ongelofelijk veel gezegd en geschreven over Diana’s tijd aan het Britse hof. Vijfentwintig jaar na de dood van de Princess of Wales raken we nog altijd niet over haar uitgepraat. Haar verhaal is al meerdere keren op het witte doek verschenen en daar kan nu weer een titel bij. HBO komt namelijk met de documentaire The Princess, waarvan nu de trailer is gedeeld. Binnenkort is de film ook in Nederland te zien!

Lady Di en de media

De documentaire belooft een nieuw perspectief op het leven van de in 1997 overleden prinses. Zo duikt HBO volop in de verhouding tussen de royals, de media en het publiek. De manier waarop Diana in de spotlights werd gezet, speelt dan ook een centrale rol binnen de aankomende docu.

The Princess maakt puur en alleen gebruik van archiefmaterialen uit de tijd van Diana en Charles, om kijkers mee terug te nemen naar de mijlpalen in Diana’s leven as they happened“, laat HBO over de documentaire weten. Ook valt er te lezen dat de docufilm een ‘intens emotionele’ en ‘rauwe’ blik biedt op het leven van de tragisch omgekomen royal onder de indringende spotlight.

Trailer

In de trailer zijn beelden te zien van een aantal van Diana’s meest spraakmakende momenten. Van haar introductie als de verloofde van Charles, tot haar omstreden BBC-interview en de eindeloze aandacht van drommen fans en critici.

Ondertussen zien we een hoop lovende reviews over de documentaire voorbijkomen. Van ‘buitengewoon’ en ‘kippenvel’ tot ‘de definitive Diana-documentaire’: de recensies liegen er niet om.

Benieuwd geworden? Hier vind je precies waar en wanneer de film draait bij jou in de buurt. De documentaire is vanaf 1 september te zien in verschillende Nederlandse bioscopen, maar op 31 augustus staan er door het hele land voorpremières gepland, omdat het die dag precies 25 jaar geleden is dat Diana overleed. De film draait maar een beperkte tijd en zal in Nederland niet op HBO Max verschijnen, dus hoogste tijd om een bioscoopbezoekje in te plannen!

Bron: ETOnline, Elegance | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..