Prins William hoopt dat zijn kinderen deze eigenschap van Diana krijgen

De prins heeft veel geleerd van Lady Di.

Ondanks dat prins William nog maar vijftien was toen zijn moeder prinses Diana stierf, heeft hij veel van haar geleerd. Vooral haar manier van denken en om er altijd te zijn voor de medemens. Iets waarvan hij hoopt dat zijn kinderen het ook leren.

Daklozenopvang

De prins staat deze week in The Big Issue ter ere van zijn veertigste verjaardag. Hierin vertelt hij openhartig over zijn moeder én wat hij van haar heeft geleerd. “Ik was elf toen ik voor het eerst een daklozenopvang bezocht met mijn moeder, die in haar eigen onnavolgbare stijl vastbesloten was een licht te werpen op een over het hoofd gezien, verkeerd begrepen probleem”, vertelt de prins. “In de dertig jaar daarna heb ik talloze projecten in deze ruimte van kracht tot kracht zien groeien, inclusief liefdadigheidsinstellingen waarvan ik de eer heb gehad beschermheer te zijn.”

Doorgeven aan de volgende generatie

Zowel prins William als prins Harry gingen regelmatig met prinses Diana mee naar opvangcentra voor daklozen, zoals The Passage. William volgde haar hierin en werd een belangrijke aanhanger van zowel Centrepoint als The Passage. Net zoals hij het van zijn moeder heeft geleerd, belooft hij hetzelfde te doen voor zijn kinderen.

Zo legt hij uit: “Ik hoop George, Charlotte en Louis mee te nemen naar de fantastische organisaties die inspirerend werk doen om de meest behoeftigen te ondersteunen – net zoals mijn moeder deed voor mij.” De hertog van Cambridge ziet dan ook de kracht van zijn moeder. “Zoals ze instinctief wist, is de eerste stap om een probleem op te lossen dat iedereen het ziet voor wat het werkelijk is.”

We zijn benieuwd wanneer de royal kids voor het eerst een opvangcentrum gaan bezoeken, maar dat zal waarschijnlijk niet lang meer gaan duren. Wellicht over een paar jaar, als prins George ook elf is!

Bron: People | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws