Zo wordt prinses Diana herinnerd door de kinderen van William en Harry

'Ze waakt over ons allemaal.'

Het is inmiddels bijna 25 jaar geleden dat prinses Diana bij een ongeluk in Parijs om het leven kwam. Sindsdien missen prins William en prins Harry hun moeder enorm. Ze hebben inmiddels allebei zelf kinderen, die hun oma nooit ontmoet hebben. Toch praten ze met veel liefde over Diana.

Kaarten voor Moederdag

William en Harry leven elke dag met het gemis dat wordt veroorzaakt door de afwezigheid van hun geliefde moeder. De herinnering wordt echter op verschillende manieren levend gehouden. Vorig jaar vertelde prins William al eens dat zijn drie kinderen ieder jaar allemaal een Moederdagkaart maken voor prinses Diana. In de meest recente kaarten noemden zowel prins George als prinses Charlotte hun overleden oma “Granny Diana”. Ook schreven ze erin dat ze heel veel van haar houden en “dat papa haar mist”.

Foto’s en verhalen

Ook prins Harry is nog vaak met de herinnering aan zijn moeder bezig. Vorige week woensdag gaf hij in een interview tijdens de Invictus Games te kennen dat zijn kinderen Diana altijd “Grandma Diana” noemen. Ook vertelde hij dat hij regelmatig tegen zijn zoontje Archie over zijn moeder begint. “Ik vertel hem niet wat er is gebeurd, maar ik vertel wel over wie mijn moeder was. We hebben ook een aantal foto’s van haar in ons huis staan.”

Harry voelt haar aanwezigheid bovendien constant. “Vooral de afgelopen twee jaar, meer dan ooit tevoren”, aldus de prins. “Het is bijna alsof ze eerst de hulptaak bij mijn broer heeft vervuld en nu bij mij is aangekomen. Ze heet ervoor gezorgd dat hij verder kan en doet nu hetzelfde bij mij. Zo voelt het. Hij heeft zijn kinderen, ik heb de mijne. Ze waakt over ons allemaal.”

Een van de eerste woorden

Vorig jaar vertelde Harry in de AppleTV+ docuserie The Me You Can’t See ook al over de herinnering aan Diana. “Ik heb een foto van haar in Archies kinderkamer gezet. En het woord ‘oma’ was – naast ‘mama’ en ‘papa’ – een van de eerste woorden die hij kon zeggen. Oma Diana.” Aandoenlijk!

Bron: HELLO! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws