Prins Harry vertelt Archie over ‘grandma Diana’: ‘Ze waakt over ons’

"Bij bijna alles wat ik doe, voel ik haar aanwezigheid."

Dankzij de Invictus Games in Den Haag krijgen we plotseling heel veel van prins Harry te horen. De hertog van Sussex doet een boekje open over zijn kinderen, Archie en Lili, over het bezoek aan zijn grootmoeder Queen Elizabeth én over zijn nog altijd bijzondere band met zijn moeder, wijlen prinses Diana.

Grandma Diana

In een interview met Hoda Kotb van Today liet prins Harry bijvoorbeeld weten dat zijn zoon en zijn dochter veel te horen krijgen over hun wereldberoemde oma, die ze ‘grandma Diana’ noemen. Vooral Archie is bekend met de verhalen over de prinses van Wales, die bijna vijfentwintig jaar geleden om het leven kwam.

“Ik vertel hem veel over haar. Niet alles wat gebeurd is, maar zeker wel dat dit zijn grandma Diana is, en we hebben een aantal foto’s van haar in huis hangen.”

Altijd aanwezig

Zelf voelt prins Harry de aanwezigheid van zijn moeder de laatste jaren ‘meer dan ooit’, helemaal nu hij zelf vader is.

Prins Harry met zijn moeder, prinses Diana. Beeld: BrunoPress

“Het is bijna alsof ze eerst mijn broer heeft geholpen en nu mij helpt. Ze hielp hem om alles te regelen en nu helpt ze mij daarbij. Zo voelt dat. Hij heeft zijn kinderen, ik heb mijn kinderen. Natuurlijk zijn de omstandigheden verschillend, maar ik voel haar aanwezigheid bij bijna alles wat ik doe. De laatste twee jaar meer dan ooit tevoren, geen twijfel over mogelijk. Ze waakt over ons.”

Harry & family

In het interview liet prins Harry ook los dat hij zijn familie ‘enorm mist.’ Tijdens de Invictus Games ligt de focus natuurlijk op de deelnemende veteranen en hun familie, ‘maar wanneer ik hier vertrek, ligt mijn focus op mijn familie, die ik heel erg mis.’

Zijn hereniging met Queen Elizabeth, zijn grootmoeder, vorige week was dan ook vreugdevol. “Het was heel fijn om weer bij haar te zijn. Het was zo goed om haar te zien. Ze is in goede vorm. […] Ik maakte haar aan het lachen. Meghan en ik dronken thee met haar. Het was heel erg gezellig om bij te praten.” De volgende keer hoopt prins Harry dan ook met zijn kinderen terug te komen naar Engeland. “Ik probeer ervoor te zorgen dat zij mijn oma ook kunnen ontmoeten.”

Bron: Hello!, Town & Country | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws