Zien: lieve actie van Meghan Markle bij Invictus Games

Een sterk staaltje noblesse oblige van de Duchess of Sussex in onze Hofstad.

Dit weekend is het dan eindelijk zover: de eerste officiële royal outing van de Sussexjes in lange tijd bij de opening van de Invictus Games. En dat in onze eigen Hofstad! Hoe indrukwekkend deze veteranen-spelen ook altijd zijn: dit touching moment van Meghan was gisteren een groot highlight.

Invictus Games

We hebben er al eerder over geschreven, maar mocht je het gemist hebben: Harry en Meghan zijn in town voor de Invictus Games. Dit jaarlijkse sportevenement highlight veteranen die fysiek of mentaal gehavend van het front zijn teruggekeerd. Prins Harry is één van de oprichters van het initiatief. En nu het sportspektakel ein-del-lijk (na twee jaar uitstel) weer kan plaatsvinden, moest de prins natuurlijk wel acte de présence geven. Mét Meghan aan zijn zijde.

De kick-off van het evenement is vandaag, maar gisteren kwamen de Sussexjes al even langs op het sportterein waar verschillende veteranen druk aan het trainen waren.

Touching moment

Eenmaal daar werden zij vergezeld door de Nederlandse deelneemster Fenna Geugjes, plus Fenna’s broer én haar vrouw Bertine met hun dochtertje Liva. Op foto’s is te zien hoe Bertine de kleine Liva dicht tegen zich aan heeft gewikkeld in haar vest.

Ook Meghan valt het klaarblijkelijk op dat de dreumes op deze manier niet héél warm blijft, en dus staat zij in een attent gebaar haar (peperdure) jas af aan Bertine. Op foto’s is te zien hoe de hertogin de Nederlandse vrouw helpt om haar kleintje in de designer mantel te wikkelen. Helemaal noblesse oblige natuurlijk, én we houden er een paar prachtige plaatjes aan over.

Beeld: Brunopress

Bijzonder evenement

De Invictus Games zullen voor de Sussexjes sowieso altijd een bijzondere mijlpaal zijn. Vijf jaar geleden, in 2017, verschenen ze namelijk voor het eerst samen als stel in het openbaar tijdens de Invictus Games van Toronto. Dit keer is het de eerste buitenlandse reis die Harry en Meghan samen maken sinds ze opstapten als werkende royals in maart 2020.

Of de kleine Lilibet en Archie ook mee zijn gevlogen over de oceaan is niet bekend. In elk geval laat Meghan middels haar mantel zien dat het met haar moeder-instinct wel goed zit. Hopelijk krijgen we de komende dagen nog meer van dit soort mooie momenten te zien.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws