Glamour met een knipoog

Prins Harry vertelt over mijlpaal Lilibet: 'Trotse vader hier'

Hij mist zijn kinderen enorm.

De Invictus Games, het sportevenement voor fysiek en mentaal gewond geraakte veteranen en militairen, vindt op dit moment plaats in Den Haag. Prins Harry is de oprichter en beschermheer van dat evenement. Hij is daarom nog tot vrijdag in ons land en laat ondertussen lekker veel van zich horen. Aan PEOPLE vertelde hij onder andere over zijn grote trots: zijn kinderen.

Grote mijlpaal

Harry en Meghan zijn samen naar Den Haag gereisd voor het evenement. Inmiddels is Meghan weer thuis in Californië, terwijl Harry nog altijd in ons landje verblijft. Hij mist zijn kinderen enorm, vertelt hij aan PEOPLE. Vooral nu dochtertje Lilibet, alweer 10 maanden oud, een grote mijlpaal heeft bereikt. "Ze probeert nu vooral zo goed mogelijk mee te komen met haar broer. Ze heeft een paar dagen geleden haar eerste stapje gezet! Trotse vader hier", aldus de prins.

De leukste momenten van prins Harry en hertogin Meghan in Den Haag

Zonder filter

Hoewel kleine Archie en Lilibet nu nog niet mee zijn gekomen naar de Invictus Games, is dat in de toekomst zeker het plan. "We kunnen niet wachten! Ik heb Archie een video van rolstoelbasketbal en rugby laten zien, van de Invictus Games in Sydney. Hij vond het geweldig", aldus Harry. "Ik heb hem laten zien dat sommige spelers benen misten en uitgelegd dat er ook spelers zijn die onzichtbare littekens hebben. Niet omdat hij ernaar vroeg, maar omdat ik het aan hem wilde vertellen. Kinderen begrijpen zo veel en het was geweldig om het door zijn ogen te bekijken. Hij ziet alles nog zonder filter en is heel eerlijk."

stel

Het verliefde stel op de Invictus Games, 16 april. Beeld: BrunoPress

Eerst alles afsluiten

In 2014 startte prins Harry de Invictus Games en sindsdien is er in zijn leven veel veranderd. Hij kwam niet alleen de vrouw van zijn dromen tegen, maar verwelkomde ook zijn twee klein spruitjes. "Vader zijn voegt zeker een extra emotionele laag toe. Toen ik in het leger zat, maakte ik mezelf de belofte dat ik dat hoofdstuk eerst zou afsluiten voor ik aan een relatie en kinderen zou beginnen. Ik kon me niet voorstellen hoeveel gemis het oplevert als je telkens zo lang niet bij elkaar bent. Ook was er het risico op verwondingen en het besef dat dat een enorme impact op een eventueel gezin zou hebben."

De prins is zich ervan bewust dat dat voor veel andere militairen de realiteit is. "Elk lid van de Invictus-gemeenschap heeft die dingen tot op zekere hoogte meegemaakt in zijn of haar leven. Ik heb enorm respect voor wat zij en hun families allemaal opofferen in het kader van de militaire verdiensten."

Voor het eerst in het openbaar

De Games hebben ook een belangrijke rol gespeeld in de relatie van Harry en Meghan. De editie in Toronto, in 2017, was het evenement waarop de twee voor het eerst en plein public samen verschenen. "Ik voel me nergens meer omarmd en gesteund dan bij de Invictus familie. De Toronto Games waren inderdaad het eerste moment waarop we samen verschenen, op een officiële manier. We waren toen alleen nog maar met elkaar aan het daten, dus er kwam veel op ons af. Gelukkig hadden we de perfecte gemeenschap om ons heen voor zo'n situatie", aldus de prins.

Tot slot vertelt Harry nog iets waar onze harten van smelten. "We zijn nu vijf jaar verder en we staan er weer samen. Ik heb dit soort geweldige momenten altijd met een bijzonder iemand willen delen. Het betekent alles voor me dat ik Meg aan mijn zijde heb." Awh!

Bron: PEOPLE | Beeld: BrunoPress