Wat we geleerd hebben over Archie en Lili tijdens de Invictus Games

We leren de kinderen van Harry en Meghan een beetje beter kennen! Zo had Archie bijna een andere naam gekregen...

Archie en Lili zijn deze week niet met hun ouders mee op reis, maar tóch leren we de kinderen van prins Harry en hertogin Meghan een beetje beter kennen tijdens de Invictus Games.

De Sussexjes in Den Haag

Tijdens het lange paasweekend waren prins Harry en hertogin Meghan in Den Haag voor de opening van de Invictus Games, een sportevenement voor fysiek en mentaal gewond geraakte veteranen en militairen. Prins Harry is de oprichter van dat evenement. Hoewel kinderen Archie en Lili thuis in Californië bleven (bij oppasoma Doria?), waren de twee jongste Sussexjes er toch een beetje bij door de woorden van Harry en Meghan.

Wat wil je later worden?

Zo sprak prins Harry tijdens de openingsceremonie van de Invictus Games zaterdagavond over zijn zoontje, Archie. En met name over diens ambitieuze carrièredoelen.

“Wanneer ik met mijn zoon, Archie, praat over wat hij later wil doen als hij groot is, is het soms een astronaut. Een andere keer is het dan weer piloot – een helikopterpiloot, uiteraard”, lacht Harry, die zelf in Afghanistan als helikopterpiloot werkte. Al wordt Archie niet alleen door z’n vader, maar ook door animatieseries beïnvloed. “Soms wil hij Kwazii zijn, uit Octonauts“. In die kinderserie is Kwazii een ‘dappere, rode kater met een mysterieus piratenverleden.’ En dapper, dat is precies wat Harry hoopt dat zijn zoon wordt. “Ik herinner hem eraan dat het niet uitmaakt wat je wilt zijn als je later groter bent, en dat je persoonlijkheid is wat telt. Niets zou mij en zijn moeder trotser maken dan dat hij het karakter krijgt dat we hier voor ons zien”, zegt de Duke of Sussex, verwijzend naar alle dappere deelnemers van de Invictus Games.

Archie’s naam

Meghan onthulde tijdens de Invictus Games dat Archie – volgende maand wordt hij alweer drie jaar oud – bijna een andere voornaam had gehad. Sherry McBain, een Invictus-deelnemer uit het Britse team, sprak met hertogin Meghan en vertelde haar dat zijn zoontje Harrison heet. “‘Dat is ook Archies tweede naam’, zei Meghan toen”, vertelt McBain aan Daily Mail. “Ze raakte toen aan de praat met mijn vrouw omdat Harry en Meghan blijkbaar niet konden kiezen tussen Archie of Harrison als eerste naam.” We hadden het dus óók over Harry en zijn zoon Harrison kunnen hebben!

De wens voor Archie en Lili

Twee kinderen van de Nederlandse Kindercorrespondent kregen de eer om prins Harry ook even te interviewen tijdens de eerste dagen van de Invictus Games. Zeldzame toestemming! In het korte interview liet prins Harry los wat zijn grote droom voor zijn kinderen Archie en Lili is.

“Ik hoop dat ze opgroeien in een betere wereld, een veiligere wereld, een wereld met meer gelijkheid. Dat wordt niet makkelijk, maar ik zal nooit ofte nimmer rusten, totdat ik als ouder de wereld een betere plek voor hen heb gemaakt. Want het is onze verantwoordelijkheid zoals de wereld nu is. Ik denk niet dat we kinderen ter wereld moeten brengen tenzij we beloven dat we het beter voor hen gaan maken. We kunnen jullie toekomst niet stelen.”

Naar de UK

Hoewel Archie en Lili zelf meestal buiten de schijnwerpers blijven, wordt wel verwacht dat de twee jonge koters hun ouders zullen vergezellen naar de viering van het platinajubileum van de Queen in Engeland, aanstaande zomer. Zien we hen dan op het Buckingham balkon?

Bron: Vorsten, Town & Country | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws