Zo noemen Archie en Lilibet hun moeder Meghan

Geen daddy, mummy, dad of mom dus, maar gewoon...

Lees ook

We hebben er even op moeten wachten, maar vorige week is ein-de-lijk de kerstkaart van Harry en Meghan, inclusief baby Lilibet gepubliceerd. We kregen niet alleen een eerste glimp van Lili, maar werden ook meteen verrast met een schattig feitje over kleine Lilibet en haar broer Archie.


Mama en papa

Zo schreven Harry en Meghan een uitgebreide boodschap bij de kerstkaart, waarin ze terugblikten op hun 2021. “In 2021 verwelkomden wij onze dochter Lilibet op deze wereld. Archie maakte van ons een Mama en een Papa, en Lili maakte van ons een familie”, begon de boodschap. Een mama en papa dus. Waarschijnlijk is dat hoe Meghan en Harry thuis door de kinderen worden genoemd. Geen mum, mommy, dad of daddy dus, maar papa en mama. Klinkt ons natuurlijk heel gewoon in de oren, maar voor de ruime keuze die de Engelstalige royals hebben is het best een bijzondere benaming. Zo schijnt prins Charles de Queen ‘mummy‘ te noemen, maar sprak hij zijn vader aan met ‘papa.’

Debuut Lili

De kerstkaart betekende ook het langverwachte debuut van Lilibet. De Sussexjes hebben hun zes maanden oude dochtertje Lilibet lang uit de spotlight gehouden, maar met dit heerlijke plaatje kwam daar eindelijk een einde aan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Alexi Lubomirski (@alexilubomirski)

Royal bijnamen

Overigens zijn Archie en Lili niet de enige royal-telgen die een ‘bijnaam’ voor hun ouders hebben bedacht. Ook hun neefje, prins George, noemt zijn vader prins William soms bij zijn zelfbedachte bijnaam. De royal family was een aantal jaar geleden aanwezig bij een voetbalwedstrijd van Leicester City, waar Williams bijnaam voor het eerst ter sprake kwam. Volgens PEOPLE vroeg een voetbalfan, Fiona Sturgess, destijds aan Kate hoe het met haar drie kinderen prins George, prinses Charlotte en prins Louis ging. Fiona vertelde verslaggevers later: “Kate zei dat William gisteravond met de kinderen aan het voetballen was en een van hen zei, ik denk dat het George was, ‘Ga je morgen voetballen, Pops?’” Aha, Pops it is!


Bron: Hello! | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook