Hiep hiep hoera! Waleses delen nieuw kiekje jarige prins Louis

Proficiat!

Driemaal hoera voor prins Louis! De jongste telg van prins Willem en prinses Kate viert vandaag namelijk zijn zesde verjaardag. Op 23 april 2018 zag het prinsje het levenslicht in het St. Mary’s ziekenhuis te Londen. Een feestelijke dag die al eventjes geleden van start is gegaan, weten we toevallig. Kate houdt er namelijk een wel heel schattige traditie op na met de verjaardagen van haar kroost die in het holst van de nacht van start gaat.

Feestelijke traditie

We doen het allemaal wel eens: om stipt middernacht een geliefde feliciteren met diens verjaardag. We willen natuurlijk de eerste zijn. Dit lieve gebaar is ook traditie binnen het gezin van Kate en William. In het programma A Berry Royal Christmas van Mary Berry vertelde de prinses dat ze er een gewoonte van heeft gemaakt om de verjaardagen van de kinderen klokslag middernacht in te luiden.

Maar het blijft niet bij de kids een prettige verjaardag te zoenen, want traditiegetrouw serveert de prinses een heuse zelfgemaakte taart. Geen taart van een lekkere Britse bakkerij, want met alle liefde maakt ze deze namelijk helemaal zelf.”Ik ben gek op taarten bakken. Het is een traditie geworden dat ik tot middernacht in de keuken sta met belachelijke hoeveelheden taartmix en glazuur en dat ik veel te veel maak. Maar ik hou ervan”, vertelde de prinses in het programma. Na een avond zwoegen in de keuken is het dan tijd voor feest. Vannacht was het dus de beurt aan prins Louis om af te tellen tot de klok twaalf uur sloeg. Da’s lekker laat opblijven voor de jarige Job!

Uit de archieven

Ter ere van Louis’ verjaardag zijn we de archieven ingedoken, en hebben de leukste kiekjes van het prinsje verzameld. Het ondeugende mannetje heeft een karakter dat hem met regelmaat in de spotlight zet, en dat vinden wij waanzinnig genieten. Als iets hem niet aanstaat spreekt zijn gezichtje boekdelen. Probeert Kate hem dan wat bij te sturen, moet het mannetje er niks van hebben. Als toeschouwers kunnen we er enorm om lachen, maar zijn ouders hebben het er vast maar druk mee!

Beeld: NL Beeld

Natuurlijk zijn we ook Kates gezondheid niet vergeten. Het zou best kunnen dat haar huidige gesteldheid invloed heeft gehad op de festiviteiten. We hopen natuurlijk van harte dat ze haar zoete traditie ook dit jaar heeft kunnen voortzetten. Maar mocht het niet zo zijn, geloven we graag dat haar man William tot de late uurtjes een taart heeft staan bakken, non?

Traditie

Eén traditie heeft de prinses in elk geval in ere gehouden: zo deelde het kroonprinselijk paar via hun officiële Instagram-pagina vandaag een lieve nieuwe foto van hun zoontje.

Na alle heisa rond de Photoshop-gate én Kates medische problemen, hadden we er volop begrip voor gehad als de Waleses van hun lieve foto-traditie waren afgeweken dit jaar. Anderzijds is het natuurlijk goed om te zien dat zij zich niet door de controverse uit het veld hebben laten slaan.

Hopelijk kan het gezin vandaag lekker genieten van de verjaardag van hun jongste spruit!

Bron: Cambridgeshire Live, Blauw Bloed | Beeld: NL Beeld

 

Laatste nieuws