Schattig! William onthult bijzondere hobby van prinsje Louis

Misschien ligt er een sportieve carrière voor hem in het verschiet.

Gisteren pakte prins William, na zo’n vier weken thuis te zijn geweest bij zijn vrouw Kate en de kinderen, zijn koninklijke taken weer op. Tijdens zijn bezoek aan liefdadigheidsinstelling Surplus to Supper kregen de medewerkers de kans om op persoonlijk vlak kennis te maken met de prins van Wales. En wat is er dan leuker om te vragen naar de kids? Openhartig deelde vaderlief een ontzettend schattig detail over zoon prins Louis. Hij heeft namelijk een wel heel specifieke favoriete sport!

Sportliefhebbers

Het prinsje is namelijk gek op cricket. Voorliefde voor sport stroomt door de koninklijke aderen zullen we maar zeggen. Zo is de familie onder andere groot fan van rugby, voetbal en tennis, én is onlangs bekend geworden dat prins Harry een serie zal maken over professioneel polo, zijn absolute passie.

In de afgelopen jaren is de familie dan ook aanwezig geweest bij veel grote sportevenementen. De kinderen gaan dan mee op sleeptouw, en wonen dus vanaf jongs af aan al ’s werelds grootste kampioenschappen bij. Zo waren de twee oudste telgen George en Charlotte mee naar de Commonwealth Games in 2022, en hebben ze al eens Wimbledon in levenden lijve mogen meemaken. Wat een mazzelaars, die kinderen! Samen met Louis speelt George zelf al een tijdje rugby. En daar hebben ze het ontzettend naar hun zin, liet prinses Kate al eens weten.

Steun vanuit de gemeenschap

Prins William deed de lieflijke onthulling over zijn zoontje tijdens een werkbezoek aan liefdadigheidsinstelling Surplus to Supper te Surrey. Als eerste dag terug aan het werk sinds het slechte nieuws over zijn vrouw, zal het een vreemde dag zijn geweest voor de prins. Gelukkig kon hij op veel steun vanuit de gemeenschap rekenen.

De prins was zichtbaar ontroerd toen vrijwilligster Rachel Candappa van Surplus to Supper hem namens de organisatie hem twee kaarten overhandigde, als hart onder de riem en blijk van medeleven. “Hartelijk bedankt, dat is heel aardig”, luidde zijn reactie. De vrijwilligster drukte hem op het hart voor zijn vrouw te zorgen, waarop prins William vanzelfsprekend antwoordde: “I will.”

Ondanks de moeilijke tijd waarin de familie verkeert, worden mooie momenten samen gekoesterd. Zo blaast binnenkort de kleine prins Louis zes kaarsjes uit. Hopelijk kan de familie van een mooie verjaardag genieten, en wellicht zien we de koninklijke sportfanaat zelf óók op het veld als hij wat ouder is.

Bron: Hello Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws