Zien: alle keren dat prins Louis ongevraagd de show stal

Waar koninklijke aangelegenheden vaak een tikkeltje voorspelbaar zijn, is het jongste Walesesje dat allerminst.

Als de Walesjes op komen dagen tijdens koninklijke evenementen, is het vaak prins Louis die in de spotlights staat. Royal etiquette of niet, als een 5-jarige moet gapen, dan moet-ie gapen! Afijn, dit is het bewijs dat ook kleine Britse royals maar gewoon kinderen die af en toe een beetje gek willen doen.

Prinsheerlijk

Voor de jongste telg van het stel was het in 2022 de eerste keer wuivend straaljagers kijken vanaf het balkon van Buckingham Palace, ofwel: Trooping the Color. Leuk en aardig, maar had íemand hem iets meer kunnen vertellen over het aantal decibel dat daarbij komt kijken?

louis trooping the colour

En als je moeder daar dan wat van zegt, ben je boos. Heel erg boos.

louis balkon boos

Ha! Dat doet ons sterk denken aan een momentje van prins Charles bij de kroning van Queen Elizabeth in 1953. Iets met de appel valt niet ver van de troon…

Charles balkon boos

Ook de dansende Louis tijdens de viering van het Platinum Jubileum van de Queen, is een van onze favoriete momenten van de kleine prins. En niet alleen van ons, want dit herkenbare kiekje ging de hele wereld over.

louis tribune

Chic de friemel of niet, soms kun je jezelf niet helemaal inhouden. En de kroning van Opa Charles afgelopen mei was al niet kort van stof, maar voor de 5-jarige kleuter duurde het al allemaal wel erg lang.

louis gaap

Ook op het balkon kon de jonge prins het niet laten, en gingen zijn zwaaibewegingen van heel uitgebreid tot heel timide. Tja, en de vliegtuigen in de lucht maakten veel indruk!

louis balkon schreeuw

En we sluiten af met een knaller. Althans, Louis sluit af met een knaller. Want zo te zien ging Trooping the Color hem dit jaar al een stuk beter af dan die het jaar ervoor.

Trooping The Colour

Nu maar hopen dat het prinsje de aankomende tijd niet al teveel etiquette bijleert. Hebben we volgende edities ook nog wat om naar uit te kijken…

Bron: Archief Beau Monde, NL Beeld | Beeld: NL Beeld/ Brunopress

Laatste nieuws