De traditie van de Cambridge-kids wanneer William en Kate op reis gaan

Lief!

Ook voor de royals is het ‘normale’ leven weer zo goed als teruggekeerd. Voor de kinderen van prins William en Kate Middleton misschien wel even slikken, want dat betekent dat hun ouders weer om de haverklap op reis moeten. Gelukkig voor George, Charlotte en Louis hebben de Cambridge’jes een lieve – en educatieve! – traditie wanneer Wills & Kate op reis gaan.

Op volle toeren

Thuiswerken lijkt verleden tijd voor prins William en hertogin Kate. De twee vliegen nu weer volop heen en weer om hun royal duties te vervullen. Kate was vorige week in haar eentje naar Denemarken, terwijl William rondwandelde in Dubai. En afgelopen dinsdag verruilden de hertog en hertogin hun paleis in Londen weer voor het platteland van Wales. Yep, het is koffers pakken en weer dóór voor de Cambridge’jes. Dat betekent dat William en Kate ook minder tijd met hun kinderen kunnen doorbrengen. Voor elke reis plannen ze dan ook een quality time momentje in.

Topografielesje

Prins William en hertogin Kate nemen altijd even de tijd om aan hun kinderen uit te leggen wat hun bestemming wordt. “Ze vragen ons altijd waar we heen gaan”, vertelde prins William deze week over die traditie. “En wij laten hen dan op een kaart zien waar we zijn.” Zo wordt de topografie er meteen vroeg ingestampt!

Mee op reis

Terwijl William en Kate de deur uit zijn, worden de Cambridge-kids in de gaten gehouden door hun vertrouwde nanny Maria Borrallo. Heel soms nemen de Duke and Duchess hun kroost mee op reis (nanny incluis). Toen prins George negen maanden oud was vloog hij bijvoorbeeld al mee naar de andere kant van de wereld voor een royal tour door Australië. Ook prinses Charlotte was nog een baby’tje toen ze met haar ouders Canada bezocht. Alleen prins Louis moet zijn buitenlandse-tour-debuut nog beleven.

De Cambridges op bezoek in Duitsland, juli 2017. Beeld: BrunoPress

Binnenkort mogen W&K de wereldbol er weer bij pakken om hun kinderen de volgende tropische bestemming te laten zien. Het paleis maakte onlangs bekend dat de hertog en hertogin van Cambridge vanaf 19 maart een bezoek zullen brengen aan Belize, Jamaica en de Bahama’s, drie landen waarvan Queen Elizabeth officieel nog het staatshoofd is. Om het 70-jarig troonsjubileum van Her Majesty te vieren wordt heel de koninklijke familie eropuit gestuurd. Prins Edward en gravin Sophie mogen de Queen vertegenwoordigen in Antigua en Barbuda, Grenada, St. Lucia en St. Vincent en de Grenadines in het Caribisch gebied. Prinses Anne vliegt de andere kant op, naar Papoea-Nieuw-Guinea. Prins Charles en hertogin Camilla hoeven de zonnebrand daarentegen niet in te pakken: zij worden door de Queen naar buurland Ierland gestuurd.

Bron: Town & Country, People | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws