Lief! Dit zijn de bijnamen van prins George, prinses Charlotte en prins Louis

Thuis worden de Cambridge-kinderen zeker niet met 'Koninklijke Hoogheid' aangesproken!

Ze hebben koninklijke titels en minstens drie voornamen, maar thuis en op school worden de kinderen van prins William en hertogin Kate met geen van al die benamingen aangesproken.

Koosnaampjes

Lilibet, Gan-Gan, Cabbage… Queen Elizabeth heeft heel wat koosnaampjes, maar ze is niet de enige in de familie die op tig verschillende manieren aangesproken wordt. Ook de kinderen van prins William en hertogin Kate worden zelden bij hun echte naam genoemd door familie en vrienden. Vooral prinses Charlotte heeft een schattige en very royal bijnaam, en het koosnaampje van prins George zorgt ongetwijfeld voor verwarring onder de Windsors…

Prins George

Bij de geboorte van prins George voorspelde prins Charles al dat hij in no time 'Georgie' genoemd zou worden, maar inmiddels heeft de 8-jarige prins een heel scala aan andere bijnamen. Op school werd de oudste zoon van Kate en William al gauw omgedoopt tot 'PG', afkorting van Prince George, onthulde de ouder van een klasgenootje eens. Dit veranderde later in 'PG Tips', een bekend Engels theemerk, en de Cambridgje's zelf zouden George nu kortweg 'Tips' noemen.

Maar dat is niet de enige bijnaam van prins George. Bijzonder genoeg noemt hij zichzelf Archie, de naam van zijn neefje. Dat was al bekend in januari 2019, vóór de geboorte van prins Harry's zoon Archie dus. De bijnaam werd destijds onthuld door een voorbijganger die de Cambridge-familie op straat tegenkwam. “Ik werd door beveiligers gevraagd om geen foto's van de kinderen te maken, dus dat deed ik niet, maar George begon mijn hond te aaien. Om vriendelijk te zijn besloot ik George te vragen wat zijn naam was, al wist ik dat natuurlijk wel”, vertelde de voorbijganger aan The Sun. “Tot mijn verbazing zei hij dat hij Archie heette, met een grote glimlach op zijn gezicht. Ik weet niet waarom hij zichzelf Archie noemt, maar kinderen spelen vaak met hun naam en ik vond het wel schattig.” Maar huh, was Archie eerst George's pseudoniem? En zou hij nu nog de naam van zijn neefje gebruiken? Zoveel vragen!

Prinses Charlotte

Prinses Charlotte krijgt van haar beide ouders een ander koosnaampje. Moeder Kate noemt haar dochter 'Lottie' of 'poppet', zo hebben mensen die de hertogin hebben ontmoet kunnen melden. Prins William maakt het een stuk ingewikkelder. In een video op het Instagram-account van de hertog en hertogin van Cambridge spreekt Wills zijn dochter aan met 'mignonette', een Franse liefkozing die 'klein en schattig' betekent. Prins William spreekt vloeiend Frans, zoals een royal betaamt, dus zo vreemd hoeft het niet te zijn. Behalve dat mignonette ook een soort saus is…

Prins Louis

En wat de 3-jarige prins Louis betreft? Volgens Life & Style magazine hebben George en Charlotte een lieve bijnaam voor hun broertje, namelijk Lou Lou.

Tips, Lottie en Lou Lou, klinkt best leuk samen, nietwaar? Het past helemaal in de Windsor-traditie om iedereen met een koosnaampje aan te spreken, iets wat volgens Ingrid Seward, hoofdredacteur van Majesty Magazine, vooral door Queen Elizabeth komt. “Toen ik haar op een semi-privé feestje ontmoetten, had iedereen een bijnaam. Ze spreekt in raadsels, zo voelt het om een van haar vrienden te zijn.”

Lees ook:

Dit was de bijnaam van hertogin Kate op school

Deze (lieve!) bijnaam geeft prinses Amalia aan haar grootmoeder, prinses Beatrix

12 Royal bijnamen waar je van gaat blozen

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws