Glamour met een knipoog

Prins William en prinses Kate treden in de liefdadige voetsporen van Charles en Camilla

De prins en prinses van Wales hebben deze week opnieuw hun vrijgevigheid getoond, en daarmee treden ze in de voetsporen van koning Charles en koningin Camilla. 

Prins William en prinses Kate

Prins William en prinses Kate hebben in het geheim geld gedoneerd aan een groep liefdadigheidsinstellingen die zich inzetten om hulp te verschaffen in Gaza en Libanon. Daarmee treden ze in de voetsporen van Hunne Majesteiten - het Disasters Emergency Committee (DEC) heeft namelijk bevestigd dat koning Charles en koningin Camilla "een van de eersten" waren die privé doneerden aan de instellingen.

Levensreddende hulp

De groep liefdadigheidsinstellingen omvat vijftien Britse hulporganisaties die voedsel, water, onderdak en medicijnen verstrekken aan gebieden in het Midden-Oosten waar "aanzienlijke humanitaire behoeften niet worden vervuld". In Gaza en Libanon kunnen ze de levensreddende hulp van de instellingen goed gebruiken.

DEC-liefdadigheidsinstellingen hebben het afgelopen jaar in Gaza, Libanon en de Westelijke Jordaanoever gewerkt en zeiden dat onder andere 2,1 miljoen mensen in Gaza niet genoeg voedsel hebben. Met de donaties van de koninklijke familie en de Britse bevolking kunnen dus een hoop stappen worden gezet! De DEC-liefdadigheidsinstellingen spraken donderdag hun dankbaarheid uit op X.

Een betere toekomst

In februari riep Prins William al op tot het "zo snel mogelijk" beëindigen van de strijd in de oorlog tussen Israël en Hamas en tot het verhogen van de humanitaire steun in Gaza. "Ik blijf diep bezorgd over de verschrikkelijke menselijke gevolgen van het conflict in het Midden-Oosten sinds de terroristische aanval van Hamas op 7 oktober. Er zijn te veel doden gevallen." Ook benadrukte hij dat het van cruciaal belang is dat er hulp binnenkomt en de gijzelaars worden vrijgelaten.

Opgeven doet de prins overigens niet: "Ik blijf vasthouden aan de hoop dat er een betere toekomst kan worden gevonden en ik weiger die op te geven", zei hij.

Goed hart

Ze hebben het er maar druk mee, de Britse royals! Eerder deze week deelde prinses Kate al een ontroerend bericht ter gelegenheid van Baby Loss Awareness Week en vorige week verscheen Kate aan Williams zijde bij een bezoek aan de plaats Southport. Hier ging het echtpaar in gesprek met families die door een dodelijke steekpartij eerder dit jaar een kind verloren. Vlak daarvoor ontmoette Kate ook nog de 16-jarige Liz Hatton, een aspirant-fotograaf bij wie in januari de diagnose van een zeldzame en agressieve vorm van kanker werd gesteld. Wauw! Prachtige initiatieven van de prins en prinses.

Royalty
  • Tatler, People, HELLO!
  • NL Beeld