Prins William viert verjaardag zonder ‘wingman’ prins Harry

Prins William schijnt nog steeds boos te zijn op zijn broer.

Het is vandaag een feestelijke dag in huize Cambridge. Prins William viert namelijk zijn veertigste verjaardag. Hoewel dat reden is voor een feestje, is de realiteit volgens de royal insiders een stuk droeviger.

Feestelijke dag

De prins zal waarschijnlijk goed verwend worden door zijn gezin en andere familieleden, maar is er één iemand die ontbreekt: prins Harry. Hij zal vandaag namelijk niet aanwezig zijn om de verjaardag van zijn broer te vieren. Ook de afwezigheid van prinses Diana, die op 36-jarige leeftijd overleed bij een tragisch auto-ongeluk in Parijs, zal zoals elk jaar voor een vleugje droefheid zorgen op deze feestelijke dag.

Zonder wingman

Prins William en prins Harry waren onlangs nog herenigd tijdens het Platinum Jubilee van de Queen. De sfeer tussen de Cambridges en de Sussexes werd alleen omschreven als ijzig, mede doordat er geen openbare interactie tussen het viertal was. En dat terwijl de broers vroeger ontzettend close waren.

Zo omschrijft ook royaltykenner Natalie Oliveri in 9Honey dat ‘prins Harry ooit de wingman van zijn broer was’. Nu prins Harry alleen duizenden kilometers verderop woont en zijn koninklijke leven heeft omgeruild met een leven uit de spotlight, lijkt het erop dat de twee prinsen uit elkaar zijn gegroeid. “Prins Harry heeft een ander leven dan hij en William zich hadden voorgesteld toen ze samen opgroeiden in Kensington Palace”, stelt Oliveri.

Prince William
De twee prinsen waren vroeger onafscheidelijk. Bron: BrunoPress

Meer druk op de Cambridges

Doordat prins Harry en Meghan Markle naar de Verenigde Staten zijn verhuisd, is er ook meer druk gekomen op William en Kate en hun drie kinderen. Dit neemt prins William hem dan ook niet in dank af. Want, zo stelt Oliveri: “De trieste realiteit is dat een broer ervoor heeft gekozen om afstand te doen van zijn koninklijke rol, en de ander de last van zijn plicht alleen te laten dragen.”

Grens overschreden

Volgens de Daily Mail “treurt” prins William om de ineenstorting van zijn relatie met zijn broer, die op het “dieptepunt is”, omdat er weinig kans op verzoening lijkt te zijn. Zo vertelt een vriend van de hertog: “Hij wisselde tussen rouwen om wat hij heeft verloren en heel erg boos zijn om wat zijn broer heeft gedaan.”

“Hij houdt echt van Harry en heeft het gevoel dat hij de enige persoon heeft verloren, afgezien van zijn vrouw, die dit vreemde leven van hen begreep.” Of het ooit nog goed gaat komen tussen de broers? “William gelooft dat er dingen zijn die je gewoon niet doet. En Harry heeft de grens voor 100 procent overschreden.” We hopen dat prins William er vandaag toch een feestelijke dag van kan maken, mét welgemeende felicitaties vanuit Californië.

Bron: Express.co.uk | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws