Binnenkijken in de flat van Lady Diana Spencer

Een chic appartement in Kensington staat nu te koop.

Voor haar verloving had Lady Diana Spencer haar eigen optrekje in de chique Londense wijk South Kensington. En eindelijk kunnen we zien hoe het Coleherne Court-complex er vanbinnen uitziet, want één van de luxe appartementen in deze ‘flat’ staat nu te koop.

Gedeelde flat

Voordat ze een prins trouwde en naar een paleis verkaste, deelde Lady Diana Spencer een leuk appartementje in Coleherne Court in South Kensington met drie vriendinnen. Ook in Diana’s dagen was dit al een gewild appartementencomplex met een lange wachtlijst. Lady Di wist een flatje te kopen door de erfenis van haar grootmoeder, al wordt ook wel gezegd dat ze het van haar ouders cadeau krijg voor haar achttiende verjaardag. Als landlady verhuurde ze een aantal slaapkamers aan vriendinnen.

Lady Diana wordt omringd door de pers bij het verlaten van haar flat, 1980. Beeld: BrunoPress

Toen de naam van Lady Diana aan die van prins Charles gelinkt werd, waren er dagelijks wel fotografen te vinden voor de deur van Coleherne Court. Tegenwoordig hangt er een plaquette die herinnert aan Diana’s jaren in het appartementencomplex.

Link tool: post not found

4 miljoen pond

Voor een ‘luttele’ 4 miljoen pond kun je nu zelf een appartment in dit complex kopen. Op de website van makelaardij Strutt and Parker is te zien dat er een flat met drie slaapkamers aan Coleherne Court te koop staat, precies was prinses Diana ook had. Dat je meerdere miljoenen neer moet tellen voor een appartement is met de Londense huizenprijzen niets nieuws. Bovendien woon je midden in een enorm chique buurt, krijg je toegang tot de veelgeprezen privétuin en staat er 24 uur per dag een bewaker voor je deur. Helaas lijkt het erop dat de gemoderniseerde flat inmiddels verkocht is, maar foto’s van het interieur bekijk je hier.

‘Heel gelukkig’

Bij de onthulling van de herinneringsplaquette vorig jaar, vertelde Diana’s vroegere huisgenoot Virginia Clarke hoe het was om in Coleherne Court te wonen. “Niet zoals Netflix je wil laten geloven in The Crown, maar wel heel gelukkig en met heel veel gelach.”

Bron: Tatler, Daily Mail | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws