Prins Harry speecht over Diana en Meghan in New York

In een toespraak staat prins Harry stil bij zijn liefde voor Afrika, zijn moeder en 'soulmate' Meghan Markle.

Lees ook

Prins Harry en Meghan Markle verruilden gisteren hun Californische paradijs voor the concrete jungle New York. Hier woonden ze een speciaal evenement bij ter ere van de overleden activist en voormalig president van Zuid-Afrika, Nelson Mandela.

Nelson Mandela

De Sussexjes reisden gisteren samen naar New York, waar prins Harry een speech hield ter ere van Nelson Mandela International Day bij de VN. Hierin sprak hij – zonder koninklijk accent – over klimaatverandering en armoede, waarbij hij verwees naar het leven en de erfenis van Nelson Mandela. Zo vertelde hij over de uitdagingen waarmee de antiapartheidsactivist tijdens zijn leven te maken kreeg en de liefde voor Afrika, die de prins zelf ook heeft.

Het powerkoppel liep hand in hand het parlement binnen. Bron: ProShots

Liefde voor Afrika

Prins Harry bezocht Afrika voor het eerst toen hij 13 jaar oud was. Hij zocht er zijn toevlucht na de dood van zijn moeder Diana, de prinses van Wales.
“Sinds ik op 13-jarige leeftijd voor het eerst Afrika bezocht, heb ik altijd hoop gevonden op het continent”, vertelt de prins. “Het is waar ik me het dichtst bij mijn moeder voelde en troost zocht nadat ze stierf, en waar ik wist dat ik een soulmate in mijn vrouw had gevonden. En daarom vindt zoveel van mijn werk daar zijn basis.”

Tijdens de twee uur durende bijeenkomst werd ook de VN-Nelson-Mandela-prijs 2020 toegekend. De prijs, die om de vijf jaar wordt uitgereikt, erkent mensen die hun leven hebben gewijd aan de dienstbaarheid aan de mensheid. Dit jaar ging de prijs naar Marianna V. Vardinoyannis uit Griekenland en dr. Morissanda Kouyaté uit Guinee.

Een lief moment tussen prins Harry en Meghan Markle. Beeld: ProShots.

Lunchen met Gloria Steinem

Na een dag bij de VN – en een hoop ontmoetingen met ambassadeurs van de VN – gingen de Sussexjes hun eigen kant op. Prins Harry gebruikte zijn tijd om bij te praten met vrienden, terwijl Meghan een lunch had met activist Gloria Steinem. De vriendschap tussen de twee werd voor het eerst bekend tijdens de pandemie, nadat ze zich allebei verenigden om “vertegenwoordigers te bespreken, waarom elke stem ertoe doet” en hoe alle vrouwen “met elkaar verbonden zijn, niet gerangschikt”, voorafgaand aan de Amerikaanse verkiezingen.

Bron: Hello! Magazine | Beeld: ProShots

Laatste nieuws

Zie ook