10 fashiontrends die je deze herfst terug gaat zien (en zo doen de royals het)

Deze royals weten er wel raad mee!

Nog niet zolang geleden dwong het mode-universum ons om luxe te verruilen met loungewear Рmaar de industrie is back in business. Van blitse outfits tot leer van top tot teen, de fashiontrends van de herfst gaat uiterst elegant worden. D̩ze royals weten daar wel raad mee.

1. ‘Iedereen is een ruiter’

kate ruiter
Kate in haar paardrij-jasje. Beeld: Brunopress

De runways tilden de paardensport naar een hoger niveau dit seizoen. Het internet is zelfs zo ver gegaan om dit ‘de zomer van het paardenmeisje’ te noemen. Er wordt verwacht dat deze trend tot ver in de herfst zal doorzetten. Van gestructureerde blazers met een mooi visgraatmotief en elleboogstukken tot gewatteerde jassen en leggings met beugelriemen. En het leuke is, je hoeft voor deze trend geen paarden te hebben of te berijden om ruiterkleding in je garderobe op te nemen. Iedereen is een ruiter!

2. Hot-pink

Maxima hot pink
Máxima omarmt de Barbie-trend maar al te graag! Beeld: Brunopress

Nog voor de Barbiecore-trend, was hot pink dé kleur van het seizoen. Valentino wijdde zelfs een hele show aan deze levendige tint. Deze krachtige kleur is tegelijkertijd vrouwelijk, sterk en zwoel. Je kunt deze kleuren in een aantal stukken terug laten komen of je kondigt jezelf aan met een monochrome look à la Máxima.

3. Electric

Kate glinster
Hertogin Kate in full glam. Beeld: Brunopress

More is more, zeker als het op glitters aankomt, dit seizoen! Pailletten zie je dus veel terug, ook al ruim voor de feestdagen. Kate doet ’t voor met haar fantastische Jenny Packham-japon.

4. Het korte jack

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ELOISE (@eloisevanoranje)

Bomberjacks kwamen voorbij op de catwalk bij Coach, Céline omarmde een coole ‘collegiate‘ versie, en Versace gaf natuurlijk een eigen draai aan dit te gekke statement piece, door te kiezen voor een cape-achtige armpositionering.

5. Sport

meghan
Meghan laat zich van haar sportieve kant zien. Beeld: Brunpress

Gucci’s Alessandro Michele maakte zijn debuut op de catwalk na een pauze van twee jaar. Hij ging een samenwerking aan met Adidas en bewees daarmee dat de werelden van mode en fitness prima naast elkaar kunnen bestaan. De technisch gebreide trackjacks van Tory Burch worden naadloos gecombineerd met strakke broeken en geometrische prints.

6. Back to basics

kate basic
Kate kent haar klassiekers! Beeld: Brunopress

Het makkelijk houden deze herfst? Ook klassieke outfitformules blijven goed scoren dit najaar. Van gemakkelijke button-downs en getailleerde blazers tot eenvoudige, maar mooi afgewerkte shirts. Ook designers tonen een minimalistische identiteit, zoals te zien was op de catwalks van Bottega Veneta, Gabriela Hearst en Jill Sander.

7. Karameltinten

Karamel
Prinsessen Estelle en Victoria weten al lang dat bruintinten het goed doen! Beeld: Brunopress

Warme karameltinten waren dit seizoen vaak te zien op de catwalks. Je zag ze voorbijkomen in de meest uiteenlopende silhouetten. Van getailleerde jasjes bij Michael Kors, tot boterzachte leren jurken bij Chloé en trenchcoats bij Gabriela Hearst.

8. Top tot teen leer

Leer
Koningin Letizia loves leather. Beeld: Brunopress

Niets straalt meer kracht uit dan een volledig lederen look. Soepel leer op leer looks waren te zien als harnas bij Yves Saint Laurent, Tod’s en Chaite. Op de catwalk van Miuccia’s Prada maakte roze lederen trenches dat nog eens extra duidelijk.

9. Mini’s

Kate mini
De minirok, maar dan chic. Zo doet Kate het! Beeld: Brunopress

Ontwerpers besteedden extra aandacht aan getailleerde stukken – de minirok wordt ook zeker niet vergeten. Zoomlijnen tot boven de knie werden gecombineerd met blazers, waardoor klassieke werkkleding cool blijft.

10. Tanks

Meghan tanktop
Meghan is keeping it simple. Beeld: Brunopress

Less is more, vooral als het gaat om een van de meest simplistische trends van het herfstseizoen: de kleine witte tanktop. Kies er een met het logo van een designer of ga voor helemaal basic. De bescheiden witte tank-tops zijn er namelijk in verschillende stoffen en prijsklassen.

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Brunopress

 

Laatste nieuws