Deze royal ging 13 jaar incognito: ‘Niemand had het door’

Ook de Queen stond achter haar keuze.

De kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen van de koningin mogen dan een ereplaats innemen bij grote koninklijke evenementen, maar zij zijn niet de enige royals die de monarch steunen…

Incognito

Verschillende neven en nichten van Queen Elizabeth worden regelmatig in het openbaar gezien. Onder meer bij de viering van het jubileum, waar de hertog van Kent op het balkon van Buckingham Palace stond tijdens de Trooping the Colour. Nu heeft de vrouw van de hertog, Katharine, onthuld dat zij ooit incognito ging als muzieklerares. En niet voor een middagje!

Muzieklerares

In een interview met Camilla Tominey van de Telegraph, onthulde de hertogin van Kent dat ze 13 jaar als muzieklerares in de plaats Hull heeft gewerkt. Sinds ze zich zo’n twintig jaar geleden uit het openbare leven terugtrok, heeft ze haar Hare Koninklijke Hoogheid-titel niet meer gebruikt en een heel normaal leven opgebouwd.

‘Mrs. Kent’

“Ik stond gewoon bekend als Mrs. Kent. Alleen het schoolhoofd wist wie ik was. De ouders wisten het niet en de leerlingen wisten het niet. Niemand heeft het ooit gemerkt. Er was helemaal geen publiciteit over – het leek gewoon te werken. Waarom weet ik niet, maar het werkte gewoon. Ik gaf les aan kinderen vanaf het begin tot het einde van de basisschool.”

Steun door de koningin

Hertogin Katharine is er zeker in geslaagd om een carrière als lerares te hebben als ‘Mrs. Kent’, zonder op te vallen. De vermoedens dat de Duchess of Kent daarbij werd gesteund door de Queen, bevestigt ze. “Ik werd er ook in gesteund. De Queen zei: ‘Ja, ga het doen’, dus ik deed het,” verklaarde de hertogin.

Bron: Woman and Home | Beeld: BrunoPress

 

Laatste nieuws