Handig: zó meet jij zelf jouw eigen bh-maat

Je kunt straks niet meer zonder deze handige hack!

Kan jij je niet meer herinneren wanneer jij voor het laatst jouw bh-maat hebt laten opnemen? Begrijpelijk, maar niet per se handig. In de loop der jaren kan de beste maat voor jou namelijk nog weleens veranderen. Gelukkig gaat er een hack rond waardoor jij je bh-maat thuis zelf kunt opmeten.

Van groot belang

Je borsten hebben goede ondersteuning nodig, waarbij de juiste maat bh dragen dus essentieel is. Bij het dragen van een verkeerde maat kun je bovendien klachten krijgen zoals nek- en rugpijn. Niet iets waar je op zit te wachten! Natuurlijk kun je naar een lingeriewinkel gaan om de juiste bh-maat op te meten, maar waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?

Stap 1: Bandmaat opmeten

Het opmeten van je eigen bh-maat is namelijk makkelijker dan je denkt. Het enige wat je nodig hebt is een spiegel, meetlint en een bh (let op: zonder push-up effect, anders smokkel je er zo weer een cup bij). Daarnaast is het ook belangrijk dat je bh niet voorgevormd is. Wat je moet doen: je gaat voor de spiegel staan met het meetlint om je middel. Zorg ervoor dat deze net onder je bh-band valt. Op deze simpele manier weet je welke omtrek je hebt en dus ook welke bandmeting je nodig hebt.

Stap 2: Cupmaat opmeten

Oké, nu je je bandmaat weet wil je natuurlijk ook je cupmaat weten. Ook dit is makkelijker dan je denkt. Doe het meetlint achter je rug en leg het over het breedste gedeelte van je borsten. Dan is het tijd voor een rekensommetje. Pak het getal van je cupmaat en haal hier het getal van je bandgrootte af. Per 2,5 centimeter verschil heb je te maken met een andere cupmaat.

  • 2,5 cm verschil: cup A
  • 5 cm verschil: cup B
  • 7,5 cm verschil: cup C
  • 10 cm verschil: cup D
  • Zo gaat het per 2,5 cm verder voor de overige cups.

Wel even opletten…

Easy as that! Op deze manier kan je thuis dus makkelijk je eigen bh-maat opmeten. Let hierbij wel op dat dit een schatting is. Alle borsten zijn anders en het kan nooit kwaad om ook wat andere maten te proberen, helemaal met het grote aantal soorten pasvormen en modellen dat in de lingeriewinkels te vinden is. Maar een handig uitgangspunt? Dat is het zeker!

Bron: Ze | Beeld: Pexels

Laatste nieuws