Beau bijou: Rajwa leent uit de sieradenkist van koningin Rania

Koningin Rania is dol op haar aanstaande schoondochter en deelt haar juwelen alvast uit.

We hebben er een nieuwe (aanstaande) royal beauty bij: vorige week stelde kroonprins Hussein van JordaniĆ« zijn verloofde Rajwa voor aan het grote publiek. Koningin Rania is helemaal in haar schik met haar schoondochterĀ to be en deelt al gul haar diamanten sieraden uit.

Uit Rania’s juwelenkist

Opeens was ze daar, de toekomstige kroonprinses van JordaniĆ«. Geheel onverwacht, zonder dat er ook maar liefdesgeruchten waren, kondigde kroonprins Hussein eerder deze maand zijn verloving met Rajwa al Saif aan. Sindsdien ligt de aanstaande prinses onder een vergrootglas. Zo werd haar stijl al vergeleken met die van Kate Middleton en spotten royaltywatchers nu ook dat ze al koninklijke sieraden heeft gedragen. Op een van de verlovingsfoto’s schittert Rajwa namelijk met een set diamanten oorbellen die rechtstreeks uit het sieradenkistje van koningin Rania komen.

Rajwa en haar verloofde, kroonprins Hussein. Beeld: BrunoPress

De koningin van JordaniĆ« droeg de diamanten ‘plumage’ oorbellen zelf in november 2015:

Koningin Rania met de oorbellen in Amman, november 2015. Beeld: BrunoPress

Op maat gemaakt

Couture and RoyalsĀ weet te vertellen dat koningin Rania deze juwelen op maat liet maken met witte en gele diamanten. De standaardversie is nog altijd verkrijgbaar bij de Londense juwelier Stephen Webster. Daaruit blijkt wel dat dit gĆ©Ć©n goedkoop cadeautje voor Rajwa is geweest. Voor de 18-karaats gouden versie met witte diamanten leg je namelijk ā‚¬57.000 neer. De 18-karaats gouden versie met diamanten en groene smaragd is in vergelijking daarmee een prikkie, met een prijskaartje van ā‚¬26.300 euro.

Royal accessoires

Voor de verlovingsfoto’s leende Rajwa nog een ander accessoire van haarĀ soon-to-beĀ schoonmoeder: een gouden riem.

Rajwa tijdens haar verlovingsceremonie, koningin Rania op Onafhankelijkheidsdag 2019. Beeld: BrunoPress

Koningin Rania wordt dikwijls geprezen om haar elegante stijl, dus we snappen Rajwa helemaal als ze regelmatig iets besluit te lenen uit de koninklijke garderobe van haar voorganger. Rania laat het ongetwijfeld toe, want de koningin is in de wolken met de verloofde van haar zoon. “Geweldig om mijn derde dochter in de familie te verwelkomen”, schreef Rania eerder bij een foto van Rajwa op Instagram. “Ik wist niet dat het mogelijk was om zoveel vreugde te voelen in mijn hart!” Een blijdschap die zelfs in diamanten niet is uit te drukken!

Bron: Paris Match, Couture And Royals (Twitter), Instagram @queenrania | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws