Maxime Meiland over bekendheid: ‘Je bent heel beperkt in je leven’

Het leverde haar een glansrijke televisiecarrière en een leuk aantal Instagram-volgers, op, maar Maxime Meiland weet niet of ze voor Chateau Meiland had gekozen als ze wist wat er allemaal bij roem zou komen kijken.

In beeld

Maxime is het stralende middelpunt van het nieuwste seizoen Chateau Meiland, waarin we de voorbereidingen op haar droombruiloft eindelijk te zien krijgen. Haar twee dochters, Claire en Vivé, moesten van de arbeidsinspectie lange tijd juist buiten beeld blijven, maar tot grote opluchting van Maxime zijn die opnameperikelen nu verleden tijd. “Zo mogen in beeld, zolang ze niet bewust het middelpunt zijn”, vertelt Maxime in een recent interview met Televizier. “Dat betekent ook dat je niks aan ze mag vragen. Ja, het is een gedoe, haha. Maar joh, ik ben allang blij dat dit kan. Het was echt geen doen om die meiden iedere keer uit beeld te houden als we gingen draaien.”

Keerzijde

Maxime is blij dat haar voltallige gezinnetje weer voor de camera’s mag verschijnen, al geeft ze toe dat de fame die daarbij komt kijken ook zo z’n schaduwkant heeft. “Mensen realiseren zich niet dat er een keerzijde is. Even snel anoniem over straat is er bijvoorbeeld niet bij”, legt ze uit. “Geen uitstapjes, geen weekend naar het strand met het gezin. Je bent heel beperkt in je leven. Ik vraag me weleens af, zou ik Chateau Meiland gedaan hebben als ik van tevoren de impact had geweten? Misschien niet, al heeft het me natuurlijk ook ontzettend veel gebracht.”

Keuzes maken

Een ander carrièrepad dan maar? We zien het de ondernemende Maxime wel doen. Deze zomer lanceerde ze haar nieuwe kinderkledingwebshop Villa Vito, maar door tegenvallende verkoopcijfers heeft ze de shop deze week weer offline gehaald. “Ik had altijd moeite met de vraag wat ik later wilde worden”, vertelde Maxime eerder aan Beau Monde. “Mijn school had ik verpest, dus ik had geen goed diploma. Ik was ook niet zo goed in leren, waardoor ik vaak dacht: hoe moet dat dan?” De emigratie naar Frankrijk heeft Maxime wat dat betreft ontzettend geholpen: “Toen we gingen verhuizen naar Frankrijk voelde ik me ineens op mijn plek. Ik vind het heel leuk om tv te maken met m’n ouders omdat we zo close zijn.”

Bron: BM Archief, Televizier (via Flair) | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws