Monaco staat stil bij 40ste sterfdag prinses Grace: ‘Ik denk nog dagelijks aan haar’

Prins Albert vindt het jammer dat zijn moeder zijn kinderen nooit heeft leren kennen.

Het zijn droevige dagen voor de Europese royals. Twee weken geleden was er de verdrietige 25ste sterfdag van prinses Diana, vorige week werd het overlijden van Queen Elizabeth bekendgemaakt en deze week is het precies veertig jaar geleden dat prinses Grace van Monaco om het leven kwam. In een nieuw interview herdenkt prins Albert zijn moeder.

Tragisch ongeluk

De prins van Monaco staat deze week stil bij het overlijden van zijn moeder, Grace Kelly, die op 14 september 1982 na een tragisch auto-ongeluk om het leven kwam. “Het voelt niet als veertig jaar”, vertelt prins Albert aan PEOPLE. “Meerdere keren per dag, per week, merk ik dat ik aan haar denk of halen andere mensen herinneringen aan haar op. Zij herinneren zich haar en dat is een prachtig eerbetoon aan wie ze was, aan wat voor een bijzonder mens ze was”, aldus Graces enige zoon.

Het paleis van Monaco deelt op Instagram ook een aantal foto’s van prinses Grace, voorzien van de tekst ‘in memoriam.’

Charme en schoonheid

Grace Kelly, Hollywood-actrice en royal, is een waar icoon geworden. “Veertig jaar later spreekt ze nog steeds tot de verbeelding”, weet ook Albert.

“Ze heeft de aandacht van meerdere jongere generaties nog weten te trekken, niet iedereen doet dat. Het is een ongelooflijke gave die ze had. Ze had charme en geweldige allure. Het is niet alleen haar schoonheid of status als stijlicoon die mensen aantrekt, het was haar warmte, haar hart, de menselijkheid die mensen in haar zagen, dat is wat ze zich herinneren.

Kleinkinderen

Prins Albert, zijn vrouw Charlene en hun twee koters: prins Jacques en prinses Gabriella. Beeld: BrunoPress

Hoewel de nalatenschap van prinses Grace voortleeft, vindt prins Albert het vooral verdrietig dat zijn kinderen hun oma nooit hebben leren kennen. Zijn tweeling, prins Jacques en prinses Gabriella, en zijn twee oudere, buitenechtelijke kinderen Jazmin en Alexandre, werden allemaal ver na het overlijden van prinses Grace geboren. “Als ik met haar zou kunnen spreken, dan zou ik tegen haar zeggen dat ik zou willen dat ze hier was om haar kleinkinderen te zien, en om te zien hoe geweldig ze zijn. Het zijn fantastische kinderen.”

Bron: PEOPLE | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws