Dit zijn de winnaars van De Gouden Televizier-Ring!

Wie sleepte de felbegeerde Ring en schitterende Sterren in de wacht?

Bekend Nederland schitterde vanavond tijdens de uitreiking van de Gouden Televizier-Ring en een rits andere prestigieuze prijzen. Déze talenten gaan niet met lege handen naar huis!

Gouden Televizier-Ring

Voor de televisieprijs der televisieprijzen waren de programma’s De Bevers (RTL5), Even tot Hier (BNNVARA) en Het Jachtseizoen (SBS6) genomineerd. Na een hoop tromgeroffel kregen we te horen dat Even tot Hier de meeste stemmen in de wacht heeft gesleept. Gefeliciteerd!

Televizier-Ster Acteur

Kans maken op een Televizier-Ster? Dan zit je goed met ’n rol in een misdaadserie, zo bleek dit jaar. De genomineerden voor de Televizier-Ster Acteur waren Angela Schijf (Flikken Maasricht), Tygo Gernandt (óók Flikken Maastricht) en Frank Lammers (Undercover). Voor Frank Lammers was het uiteindelijk een schot in de roos!

Televizier-Ster Online-Videoserie

Het draait niet allemaal meer om televisie nu er online zó veel leuks te bekijken valt. PolitievlogOpen Kaart en Onmogelijk waren de drie online-videoseries die kans maakten op een Televizier-Ster. Robbert Rodenburg van de serie Open Kaart kreeg de prijs in handen.

Televizier-Ster Impact

Welk programma maakte dit jaar iets los in de Nederlandse samenleving? De kanshebbers op de Impact-prijs waren de #BOOS-aflevering over The Voice, Goede Tijden Slechte Tijden en Make up Your Mind. De ster is gegaan naar #Boos: This is The Voice of Holland.

Televizier-Ster Presentator

Stevige concurrentie voor deze ster! Er waren maar liefst vijftig (!) presentatoren in de race voor een nominatie. André van Duin, Raven van Dorst en Tim Hofman schopten het tot de laatste drie kanshebbers. And the winner is… Tim Hofman (Over mijn Lijk).

Televizier-Ster Talent

Welke talenten sprongen dit jaar in het oog? Het was een spannende strijd tussen Giel de Winter (Het Jachtseizoen, Million Dollar More), Soy Kroon (The Passion, Make Up your Mind) en Splinter Chabot (SPLNTR!, Ondertussen aan de Hofvijver), en het is Soy Kroon die zich toch echt het talent van 2022 mag noemen. Niet verkeerd!

Televizier-Ster Jeugd

Last but not least: ook het allerbeste jeugdprogramma van het jaar werd beloond met een Ster. De kanshebbers waren Hallo, Ik heb kanker (EO), Hands Up (KRO-NCRV) en Steken en Prikken (BNNVARA)Jongeren stemden massaal op Hallo, Ik heb kanker. 

Felicitaties aan alle winnaars. En aan iedereen die net niet in de prijzen viel: niet getreurd, jullie zagen er stuk voor stuk prachtig uit. Da’s ook wat waard in onze glamourwereld.

Bron: Televizier | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws