De weekendtips van Beau Monde

Tips op het gebied van mode, culi, interieur, binnenblijven en uitgaan. Kortom, álles wat jouw leven die glamour touch geeft.

Van diamanten kijken tot cocktails nippen en van Black Friday preparations tot heerlijk dineren: onze weekendtips voor deze zaterdag!

Ode aan de diamant

De nieuwe expositie ‘An Ode to Perfection’ neemt je mee in de wereld van diamant en slijpvorm. Eén slijpvorm staat hierbij centraal, de ‘perfect balance’ van de Royal Coster 201. Vijf kunstenaars lieten zich inspireren door het ambacht van diamantslijpen en het verhaal van de Royal 201. Hun net al zo schitterende eerbetoon is van 18 november tot 6 januari zeven dagen per week gratis te bezoeken bij Royal Coster in Amsterdam: royalcoster.com

Cocktails met een verhaal

Smaakvol & creatief, dat zijn de nieuwe Below Sea Level-cocktails van cocktailbar Super Lyan in hartje Amsterdam. Oprichter Ryan Chetiyawardana (Mr. Lyan) is samen met team Super Lyan letterlijk en figuurlijk in de geschiedenis van Nederland in haar gevecht tegen het water ingedoken en haalde inspiratie uit onder andere De Deltawerken. Denk aan een Oosterschelde cocktail op basis van Patron met tonen van agave, lychee en gezouten zeekraal, ga voor een tropische variant: de Salt Farm met Ketel One Vodka als basis en een smaakexplosie van ‘sweet onion’, ananas en tomaten wijn. Proeven dus!

Da’s pas Lekker

Eerder deze week zetten we al de beste restaurants van Nederland per provincie voor je op een rijtje, maar de echte culi-liefhebber wil ze natuurlijk álle vijfhonderd beter leren kennen. Waar kun je het lekkerste dineren? En welke verhalen gaan er schuil achter deze topkeukens? Je leest het in Lekker. De dikke restaurantgids is met zijn shiny gouden cover trouwens ook een perfect sint- of kerstcadeau voor alle food lovers. Bestellen doe je hier.

Get ready for Black Friday

De dag om de allerbeste koopjes te scoren staat bijna weer voor de deur, dus dit weekend is het tijd om je wishlists er weer bij te pakken en te kijken waar je de sale echt niet wilt missen. Of gooi je het dit jaar liever over een heel andere boeg? Er zijn steeds meer goede initiatieven die duurzaamheid centraal zetten tijdens Black Friday.

Zo wordt dit jaar op 25 november een ‘Green Friday Forest’ geopend in Noord-Brabant. Wil je iets terugdoen voor de planeet, dan kun je via Trees for All helpen om zoveel mogelijk bomen mee te planten.

Ook merken als O My Bag geven een andere invulling aan Black Friday. Het tassenmerk moedigt klanten aan om in plaats van een nieuwe aankoop te doen, tweedehands te winkelen of oude tassen weer in te leveren. Pre-Loved tassen scoren kan ook: teruggebrachte, tweedehands items worden voor een kleiner prijsje weer doorverkocht. Het moment dus om zo’n fab handtas aan te schaffen met korting, maar zonder schuldgevoel.

Thee bij het kerstdiner

Al eens van tea pairing gehoord? Deze culinaire trend om de juiste thee te vinden bij een gerecht gaan we ook deze Kerstmis ongetwijfeld terugzien. Net als wijn heeft thee een genuanceerde smaak én ook mensen die de alcohol overslaan kunnen zorgeloos meedoen. Maar hoe doe je dat, een goede tea pairing? Lees je dit weekend alvast in met behulp van de receptenboekjes die verkrijgbaar zijn in de speciaalzaken van Simon Lévelt, waar je nu ook speciale tea pairing-pakketten kunt kopen.

Dinerspektakel

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Greanery (@the.greanery)

Reserveer alvast een tafeltje, want vanaf 24 november is The Greanery dining experience terug op het Westergasterrein. Hier wordt uiteten een ongekende ervaring. Met elke geserveerde gang verandert de complete look and feel van het restaurant in het Transformatorhuis. Door middel van 360° videomapping, muziek, licht, technologie, acts en entertainment is geen gang hetzelfde! De kersteditie loopt tot 24 december, dus wees er snel bij.

Fijn weekend!

Beeld: iStock

 

Laatste nieuws