Leuke cadeaus voor een jong kind

Ben je uitgenodigd voor de verjaardag van het kind van je beste vriendin? In dat geval wil je vanzelfsprekend niet met lege handen op het feestje verschijnen. Hoe vind je een leuk cadeau voor een jong kind? Ga je voor een knuffel of bijvoorbeeld een prentenboek?

Of kies je voor een rugzak voor het kind, zodat deze klaar is om straks naar de peuterspeelzaal te gaan? De rugzak komt daarnaast van pas, wanneer ouders het kind naar de opvang brengen. Bij de keuze voor een rugzak voor kinderen, kun je deze enigszins persoonlijk maken door hier bijvoorbeeld de naam van het kind op te laten drukken. Niet alleen hartstikke origineel, maar ook praktisch! Welk kind vergeet niet af en toe de juiste tas mee naar huis te nemen?

Zoek naar duurzame cadeaus voor kinderen 

Je wilt voorkomen dat je een goedkoop plastic speeltje geeft dat een week later al defect is. Niet alleen vervelend voor het kind, ook past plastic speelgoed niet bij het thema duurzaamheid, wat steeds belangrijker wordt. Gelukkig zijn er verschillende duurzame alternatieven te vinden voor een kind dat jarig is. Duurzaam speelgoed bij 1 jaar geven betekent vaak concreet, dat men kiest voor houten speelgoed. Denk aan houten blokken, een houten puzzel of bijvoorbeeld een mooie houten treinbaan. Bij een houten trein zou je deze, net als bij de rugzak, van een naam kunnen voorzien. Zo maak je het cadeau persoonlijker!

Houten speelgoed gaat vaak jaren mee 

Prettig aan duurzaam houten speelgoed is het gegeven, dat dit over het algemeen vele jaren mee zal gaan. Het speelgoed is nauwelijks kapot te krijgen door het kind. Zelfs niet, wanneer deze af en toe op het speelgoed bijt. Mocht het houten speelgoed toch beschadigd raken, dan valt dit enigszins te herstellen door de ouders van het kind.

Neem het kind een dagje mee uit 

Naast de optie om het kind speelgoed te geven, kun je hem of haar ook meenemen voor een dagje uit met zijn of haar oom en tante. Dit is logischerwijs vooral leuk voor kinderen die al iets ouder zijn. De allerjongsten vinden het wellicht nog wat eng om zonder papa en mama op pad te gaan. Leuke ideeën voor een dagje uit zijn bijvoorbeeld een bezoek aan de favoriete film van het jarige kind, of een bezoek aan de dierentuin in de buurt. Ook een dagje zwemmen wordt door veel kinderen als zeer leuk ervaren, mits ze hun zwemdiploma’s logischerwijs al behaald hebben. En je hebt er zelf ook nog eens plezier van!

Beeld: Pexels

Laatste nieuws