Prinses Beatrice in de ultieme royal favoriet

Is deze japon nu al de koninklijke favoriet van het decennium?

We durven ‘m nu al te bestempelen als dé koninklijke jurk van de huidige jaren ’20: de Ahana Dress van het Londense merk Beulah. Prinses Kate, kroonprinses Mette-Marit, prinses Beatrice, kroonprinses Mary en Lady Sophie hebben de japon allemaal in hun garderobe hangen. Soms zelfs in meerdere kleuren, zo blijkt maar weer!

Prijs van Elizabeth & Philip

Prinses Beatrice was deze week aanwezig bij de Variety Club Showbusiness Awards om een bijzondere prijs uit te reiken. Aan zangeres Katherine Jenkins mocht zij de ‘Duke of Edinburgh’ Gold Heart Award overhandigen, een prijs vernoemd naar Beatrice’s opa, prins Philip. Daarbij komt ook nog eens kijken dat Queen Elizabeth de uitreiking van de prijs aan de zangeres slechts een paar dagen voor haar dood nog haar koninklijke goedkeuring heeft gegeven. Een bijzonder moment voor Katherine, maar ook voor prinses Beatrice, die zichtbaar geëmotioneerd was bij een eerbetoon aan haar grootouders.

Prinses Beatrice en Katherine Jenkins met de Award. Beeld: BrunoPress

Beulah is back!

En ja hoor, daar is-ie weer. Voor de feestelijke uitreiking koos prinses Beatrice voor een groene japon van Beulah. Deze ultieme royal favoriet hangt in meerdere kleuren bij Bea in de kast, weten we nu, want afgelopen zomer droeg ze ‘m nog in hemelsblauw naar een kerkdienst voor het jubileum van Queen Elizabeth.

Prinses Beatrice tijdens de Thanksgiving Service voor de Queen in juni 2022. Beeld: BrunoPress BrunoPress

Een gelegenheid waarbij ze niet de enige was in de Ahana dress van Beulah, want Sophie, Lady Frederick Windsor, droeg dezelfde jurk daar in het fuchsia.

Zara Tindall en Lady Frederick Windsor. Beulah en roze vallen in de smaak! Beeld: BrunoPress

De meer zomerse variant met kortere mouwen is ook geliefd. Bijvoorbeeld bij de Noorse kroonprinses Mette-Marit…

Felipe, Haakon en Mette-Marit op de tennistribunes, 5 juni 2022. Beeld: BrunoPress

Wellicht geleend van collega-kroonprinses Mary van Denemarken? Die droeg namelijk exact hetzelfde Beulahtje in de zomer van 2020:

En dan hebben we prinses Kate nog, die in 2021 een blush pink variant van de japon debuteerde.

Kate, toen de hertogin van Cambridge, bij de Wimbledonfinale van 2021. Beeld: BrunoPress

Ahana Dress

Een royal fashion favoriet? Geen twijfel over mogelijk. De Ahana-jurk van Beulah is momenteel met korte mouwen verkrijgbaar in het beige en met lange mouwen in het hemelsblauw, marineblauw en wijnrood. Met een prijskaartje van 917 euro is het misschien geen kassakoopje, maar dan heb je ook wat: Een tijdloze, elegante en ethisch verantwoord gemaakte jurk, die al door vijf royals in vijf kleuren is goedgekeurd. Who’s next?

Bron: Beau Monde Archief, Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws