Prinses Beatrice en prinses Eugenie reageren op overlijden koningin Elizabeth: ’We zijn blij dat je weer bij opa bent’

‘We gaan je verschrikkelijk missen’, delen de prinsessen in een gezamenlijk statement.

Prinses Beatrice en prinses Eugenie hebben voor het eerst in het openbaar op het overlijden van hun oma koningin Elizabeth gereageerd. De dochters van prins Andrew en Sarah Ferguson schrijven in een gezamenlijk statement op Instagram dat ze hun oma verschrikkelijk missen. 

Groot gemis

Op 8 september meldde Buckingham Palace dat Queen Elizabeth op 96-jarige leeftijd is overleden. Ruim een week na haar dood reageren kleindochters prinses Beatrice en prinses Eugenie met dat het moeilijk is om te beseffen dat hun oma er niet meer is. “Er zijn tranen en gelach, stiltes en geklets, knuffels en eenzaamheid, en een collectief verlies voor jou, onze geliefde koningin en onze geliefde Grannie”, schrijven de prinsessen in een gezamenlijke verklaring op Instagram. Daarbij delen de zussen een prachtige jeugdfoto met hun oma.

“Net zoals zoveel anderen dachten we dat je hier voor altijd zou zijn. En we missen je verschrikkelijk.” De prinsessen delen dat hun oma hun zoveel heeft geleerd en dat ze die lessen en herinneringen voor altijd zullen koesteren. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Princess Eugenie (@princesseugenie)

Bedankt

“Voor nu, lieve oma, willen we je bedanken.” De prinsessen laten weten dat ze dankbaar zijn voor de vele mooie herinneringen die ze met hun oma maakten. “Je zult nooit weten hoeveel impact je op onze familie hebt gehad, en zoveel andere mensen over de hele wereld.” 

“We zijn zo blij dat je weer bij opa bent”, vervolgen de prinsessen. Hiermee doelen ze op dat prins Philip vorig jaar op 99-jarige leeftijd overleed. “Vaarwel lieve oma, het was de eer van ons leven om je kleindochters te zijn en we zijn zo ongelooflijk trots op je.”

Tot slot spreken de prinsessen hun vertrouwen in hun oom uit. “We weten dat onze dierbare oom, Charles, de koning, uw voorbeeld zal volgen, aangezien ook hij zijn leven heeft gewijd aan dienstbaarheid.” 

Bron: Vorsten, Page Six | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws