De nieuwe generatie voetbalvrouwen: dit is de verloofde van Frenkie de Jong

Wij houden liever de voetbalvrouwen dan de bal in de gaten!

Bal, welke bal? Het WK is in volle gang, maar wij kijken liever naar de tribunes dan naar het veld. Zo leren we de huidige generatie glamorous voetbalvrouwen beter te leren kennen. Wie is bijvoorbeeld de knappe verloofde van voetballer Frenkie de Jong? Wij stellen haar aan je voor!

Van jeugdliefdes…

Of je het WK nu volgt of niet, de naam Frenkie de Jong zal je vast wel bekend voorkomen. De 25-jarige voetballer is een van de mannen die de Nederlandse zege probeert binnen te halen tijdens het wereldkampioenschap. Daarvoor hult Frenkie zich uiteraard in het Oranje, maar eigenlijk woont hij al jaren niet meer in Nederland. Sinds 2019 is hij gevestigd in het zonnige Barcelona, samen met zijn vriendin en inmiddels verloofde, Mikky.

Cupido heeft blijkbaar in één keer raak geschoten, want de inmiddels 24-jarige Mikky Kiemeney is niet alleen de verloofde, maar ook de jeugdliefde van Frenkie. De twee zijn nu zes jaar samen. En voor je zelf aan het rekenen slaat: dat betekent dus dat ze 19 en 18 jaar oud waren toen ze verkering kregen.

…tot verloofden!

Afgelopen zomer ging Frenkie op één knie voor zijn Mikky, bij een romantische zonsondergang. “Ik kan niet wachten om onze levens samen door te brengen, schreef de voetballer daarover op zijn Instagram-pagina. Gelukkig lijkt de aanstaande voetbalvrouw daar ook zo over te denken, want zij voorzag de kiekjes van het aanzoek van het overduidelijke onderschrift: I said yes!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door mikky 💘 (@mikkykiemeney)

Vol ambitie

Haar verloofde heeft het al ver geschopt, maar Mikky zit zelf ook vol ambitie. Zo heeft ze een leuke 1,5 miljoen volgers verzameld op Instagram en heeft ze haar eigen kledingmerk, MIKKY KI. En hadden we al gezegd dat de vriendin van Frenkie een ware beauty is? Hier zien we haar in fabulous glitterjurk tijdens het sportgala van 2019.

Voetbalgala 2019. Beeld: BrunoPress

Meer recente foto’s vinden we op haar Instagram-pagina. Waarschuwing: van al die prachtige Spaanse foto’s wordt je aardig jaloers.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door mikky 💘 (@mikkykiemeney)

Leven als voetbalvrouw

Mikky vindt het nog weleens onwerkelijk, haar leven als ‘voetbalvrouw.’ “Als we bijvoorbeeld opgehaald worden voor een chic event of sportgala en we per vliegtuig of helikopter naar de feestlocatie gaan. Dan wordt mijn haar en make-up gedaan, en hangt een op maat gemaakte dure jurk klaar,” vertelde ze eerder aan LINDA.meiden. 

Niet voor lief nemen

In Open Kaart met Robbert Rodenburg vertelde Mikky eerder wat het geheim is achter haar lange, stabiele relatie met haar voetballer.

Je moet in elkaar blijven investeren. Ik moet niet denken: ach, Frenkie vindt mij toch wel leuk. Niet verslonzen en elkaar juist aandacht blijven geven. Je moet elkaar niet for granted nemen. Ik vind het wel heel awkward hoor, om relatieadvies te geven. Maar ik denk dat het oprecht heel belangrijk is om leuke dingen te blijven doen. Of af en toe elkaars favoriete gerechtje maken.” Zo zou Mikky haar sportieve verloofde ook in Spanje zo nu en dan trakteren op poffertjes. Awh!

Bron: Grazia, AD | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws