Goed gebroekt: flared fashion-inspiratie van de royal ladies

Stylish én comfortabel.

Deze winter staan er de nodige glitterjurkjes, dunne panty’s en strakke pumps op de planning. Helemaal glam, helemaal kerst – wat wil je nog meer? Nou, als we heel eerlijk zijn willen we soms gewoon een comfortabele broek die nét zo stylish is. Verschillende royal ladies hebben we de afgelopen weken gespot in een broekentrend die op beide punten voldoet, en wij zijn fan!

Flared fit

Hoewel sommige bronnen beweren dat de gevreesde skinny jeans weer helemaal back zijn, betekent dat natuurlijk niet direct dat we ons dan maar in de oncomfortabele denim dingen hoeven te hijsen deze kerst. Welnéé: een goed pak met een wijd uitlopende broek is net zo stylish als-ie comfortabel is.

Deze week zagen we onze eigen Máxima al zij aan zij met schoonmoeder Beatrix verschijnen in een flared glitter-exemplaar:

Beeld: BrunoPress

En ook kroonprinses Mary van Denemarken is groot fan van een glammed up flared fit.

Business casual

Maar mocht je nu niet direct een rode loper-event op je agenda hebben staan: je kunt je wijde broeken ook lekker business casual combineren met een goede basic top à la Mette-Marit…

mette marit
Beeld: Brunopress

…of zoals koningin Mathilde in een matchend fluweel ensemble van Dries van Noten.

mathilde broek
Beeld: Brunopress

Ook de jongere generatie heeft ontdekt dat broekpakken allang niet meer stoffig en stijf hoeven te zijn. Spaanse prinses Leonor verschijnt hier namelijk in Beau Mondes lievelingskleur naast haar vader.

leonor broek
Beeld: Brunopress

En moederlief Letizia verscheen deze week nog in een warme outfit met een wollen jas van Hugo Boss en daaronder een goede uitlopende pantalon van Carolina Herrera.

flared broek letizia
Beeld: Brunopress

Casual uitje

Maar ook voor een dagje in de buitenlucht kan zo’n fladderige broek prima. Naast red carpet ready looks heeft Deense prinses Mary namelijk ook genoeg flared broeken om buiten mee te flaneren.

mary denemarken flared broek
Beeld: Brunopress

Maar goed: met zo’n chique flared fit loop je in Nederland al gauw een soort dweil-situatie rond je kuiten op – die plassen regenwater moet je immers wel net kunnen omzeilen. Of je pakt het aan als Máx: een flink stel pumps eronder en iemand anders om je paraplu vast te houden. Zo kan het ook.

maxima flared broek
Beeld: Brunopress

Winterse mode

Kortom: op broekengebied komen we deze winter stylish én comfortabel door. Een goede coltrui erbij à la Kate een een mantel uit de collectie van Leti en je waant je een echte winter queen.

Of een knoopje los na het diner ook royally approved is? Dat kunnen we dan weer bevestigen noch ontkennen. Zo’n broek buikt in elk geval makkelijker uit dan de gemiddelde cocktailjurk, gala-outfit of ander chique gewaad.

Beeld: Brunopress

Laatste nieuws