Waarom er tijdens de speech van Charles geen familiefoto’s te zien waren

Er waren meerdere redenen voor.

Op Eerste Kerstdag verscheen koning Charles op de nationale buis met zijn allereerste kersttoespraak als koning. Zijn overleden moeder stond daarin centraal, maar er was nog iets wat kijkers opviel tijdens de speech.

Eerste kersttoespraak

Charles schreef gisteren met zijn kerstspeech geschiedenis als de eerste mannelijke monarch op tv met Kerstmis. Vóór de eerste televisietoespraak van koningin Elizabeth, in 1957, hield haar voorganger koning George zijn toespraken op de radio. En daarbij was het ook Charles’ eerste kersttoespraak als koning. De speech werd opgenomen in de St George’s Chapel bij Windsor Castle, waar tevens veel koninklijke familieleden liggen begraven.

Vanwege de emotionele locatie van de speech, had men daarom verwacht dat er op de achtergrond bij Charles nog een aantal stille herdenkingen te zien zouden zijn, zoals foto’s. Die foto’s waren er niet en dat had meerdere redenen. Een reden ervan was dat de toespraak een eerbetoon was aan wijlen Queen Elizabeth.

Geen foto’s

Daarnaast zou een bureau op de achtergrond te groot zijn geweest om op beeld te kunnen passen. Daar konden dus al geen foto’s op worden gezet. Overigens werden wijlen familieleden nog wel even kort herdacht in de speech, door middel van een aantal korte clips. Er werden verschillende clips getoond, waaronder een fragment van Elizabeth.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Royal Family (@theroyalfamily)

“Ik sta hier in de prachtige St George’s Chapel bij Windsor Castle, zo dicht bij de plek waar mijn moeder, de koningin, rust naast mijn geliefde vader”, begon hij de toespraak zondag. Overigens was de toespraak niet live, maar is deze al op 13 december opgenomen.

Bron: Hello Magazine | Beeld: Brunopress, Instagram

Laatste nieuws