Verdrietig nieuws: The Crown-acteur Stephen Greif overleden

'Met groot verdriet maken we de dood van onze geweldige cliënt Stephen Greif bekend'

Verdrietig nieuws uit het Verenigd Koninkrijk, want acteur Stephen Greif is op 78-jarige leeftijd overleden. Dat maakte zijn agentschap, Michelle Braidman Associates gisteren bekend op social media.

Verdrietig bericht

“Met groot verdriet maken we de dood van onze geweldige cliënt Stephen Greif bekend”, zo schrijf zijn agentschap op Twitter. “Zijn lange carrière omvatte tal van rollen op het witte doek en op het toneel. We zullen hem ontzettend missen en onze gedachten gaan uit naar zijn familie en vrienden.” Waaraan de acteur is overleden, is niet bekendgemaakt.

Carrière

Stephen Greif was onlangs nog te zien in de populaire serie The Crown. Hierin vertolkte hij de rol van Speaker of the House Sir Bernard Weatherill, ofwel: de voorzitter van Het Lagerhuis. Het gaat om het vierde seizoen van de serie, dat uitkwam in 2020.

Het vierde vervolg op de hitserie speelt zich af in de jaren zeventig en tachtig, de tijd waarin grote veranderingen plaatsvonden in het Britse koninklijk huis. De schijnwerpers worden gericht op prins Charles, en dus ook op zijn relatie met wijlen prinses Diana, die geïntroduceerd wordt in het vierde seizoen. Hun bruiloft in 1981 komt aan bod, evenals de jaren daarna. Zo is hun gezamenlijke royal tour naar Australië in 1983 te zien. Daarnaast is bekend dat de beroemde “inbraak” in Buckingham Palace van Michael Fagan verfilmd zal worden.

Naast The Crown speelde Greif in de jaren zeventig ook in sci fi-serie Blake’s 7, en had hij verscheidene rollen als stemacteur in games. Ook speelde hij in de series Coronation Street en Eastenders.

Bron: HLN, Daily Mail | Beeld: Twitter, The Crown

Laatste nieuws