The Crown sleept vier nominaties binnen voor Golden Globes

Met het einde van het jaar, zijn ook de awards-ceremonies van het volgende jaar weer in zicht. En dat betekent: een hoop eindejaarslijstjes, best ofs en nominaties. Eerder deze week werd duidelijk dat Netflix-serie The Crown genomineerd is voor vier awards.

Royal drama

Natúúrlijk weten we dat Netflix er niet vies van is om alle gebeurtenissen uit The Crown een beetje aan te dikken. Maar dat betekent niet dat we niet gewoon kunnen smullen van alle royal juice en koninklijke drama die in de serie voorbijkomt.

En wij zijn duidelijk niet de enigen: de serie scoort namelijk al jaren hoge kijkcijfers, en heeft een hoop awards in de wacht gesleept. Mogelijk kunnen de makers hun prijzenkast op 10 januari nog verder spekken, want de serie is voor de 80e editie van de Golden Globes meerdere malen genomineerd.

Awards

Het vijfde seizoen van The Crown staat nu net iets meer dan een maand op Netflix, en in die periode heeft de serie duidelijk indruk gemaakt. Er zijn namelijk vier nominaties voor de serie aangekondigd. Zo maakt Imelda Staunton als Queen Liz kans op de award voor ‘Beste actrice in een televisieserie – Drama’. Elizabeth Debicki en Jonathan Pryce zijn genomineerd als beste Supporting Actors voor hun rollen als respectievelijk Diana Spencer en Prins Philip.

Als kers op de taart is ook de serie zélf genomineerd. Mogelijk nemen zij de prijs voor beste tv-dramaserie mee naar huis. Binnen deze categorie moet de show opboksen tegen forse namen als Better Call Saul, House of the Dragon, Ozark en Severance.

Voorgangers

Met het succes van The Crown zal het je niet verbazen dat de serie al de nodigde nominaties en awards heeft veroverd. Zo heeft hoofdrolspeelster Imelda Staunton een hoop verwachtingen waar te maken. Zowel voorgangers Claire Foy (uit seizoen 1 en 2) als Olivia Colman (van de seizoenen 3 en 4) sleepten namelijk zo’n felbegeerd beeldje in de wacht.

Ook won de serie in 2017 al eens de award voor beste drama. Op 10 januari gaan we dus zien of hier nog meer Golden Globes bijkomen voor The Crown!

Bron: Royal Central, Golden Globes | Beeld: Netflix, The Crown – Keith Bernstein

Laatste nieuws