The Crown’s Dominic West over vriendschap met prins Harry

De twee gaan way back.

Lees ook

Een nieuw seizoen en daarmee een nieuw tijdperk is in The Crown aangebroken, en dat betekent ook een laatste wisseling van de cast. In seizoen 5 en 6 speelt Dominic West prins Charles. Maar al voor zijn rol was hij bekend met de royal family.

Vriendschap met de prins

Dominic West is al enige tijd pals met prins Harry. De twee leerde elkaar kennen tijdens de liefdadigheidsactie Walking With The Wounded South Pole Allied Challenge in 2013. Het perfecte moment om elkaar nog beter te leren kennen, en daar werd dan ook een vriendschap geboren.

Helaas is het contact wat verwaterd, en wij kunnen ons voorstellen dat het niet veel beter is nu Dominic prins Charles speelt in The Crown. Of hij prins Harry om hulp heeft gevraagd voor zijn rol? “Ik vond het niet gepast om hem op te bellen en hem om tips te vragen”, vertelt hij lachend aan Entertainment Tonight tijdens de première van het nieuwe seizoen in Londen. “Ik heb hem al jaren niet meer gesproken.”

Dominic West
Dominic West en prins Harry tijdens de poolexpositie, in 2013. Bron: BrunoPress

Prince’s Trust

Naast zijn vriendschap met de prins, is de acteur ook ambassadeur van de Prince’s Trust. Dit is een stichting die is opgericht door, je raadt het vast al, koning Charles. West heeft aan de Trust bekendgemaakt dat hij Charles speelt in de Netflix-show, maar dat hij zijn rol bij de organisatie niet wilde opgeven.

“Ik wilde de Prince’s Trust informeren dat ik de rol zou spelen. En ik vond dat ze het recht hadden om dat te weten”, legde hij uit. “Je kunt niet echt ontslag nemen. Het is niet echt een baan.”

Verre van enthousiast

Hoe koning Charles en prins Harry de rol van West vinden, is niet bekend. Wel is bekend dat de koninklijke familie verre van enthousiast was over het vooruitzicht van de release van seizoen 5. Zo zei een vriend van de koningin: “Ik ben geschokt door wat er met Netflix aan de hand is en hoe ze de koninklijke familie belasteren. Het is gemeen. Het is alsof ze proberen de koninklijke familie te vernietigen.”

Het lijkt ons verstandig dat West een tijdje uit de buurt blijft van Buckingham Palace…

Bron: Marie Claire | Beeld: The Crown, BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook