Diana’s biograaf over The Crown: ‘Alsof ik een geest zie’

'Ik trilde toen ik het zag', liet de biograaf weten.

Andrew Morton, de biograaf van prinses Diana, vertelde aan de US Today Show dat hij van het zien van een specifieke aflevering van The Crown een behoorlijk kippenvel kreeg. ‘Het was alsof ik een geest zag’, liet hij weten.

Aflevering

Deze specifieke aflevering was ook de aflevering waarin Morton ‘zichzelf’ terugzag. De acteur die de biograaf speelt, werkte in de aflevering namelijk in het geheim met ‘Diana‘ aan een boek, net als hoe hij dat dertig jaar geleden daadwerkelijk deed met de prinses. Het kijken van deze aflevering liet de biograaf naar eigen zeggen ‘beven’. Hij zei dat het ‘leek alsof hij een geest zag’.

Verbazingwekkend

“Ik trilde toen ik het zag. Het was alsof ik dertig jaar terug in de tijd ging naar het moment dat ik haar interviewde voor het boek”, liet Morton weten aan de US Today Show. Zelf vond de biograaf het verbazingwekkend hoeveel Elizabeth Debicki – die de rol van prinses Diana op zich neemt in het vijfde seizoen – op prinses Diana lijkt. “Haar maniertjes en haar spraakwijze waren identiek aan de overleden prinses”, aldus Morton.

Aan People Magazine uitte hij zijn bewondering voor de actrice nogmaals. “Ik vond de scènes die ze speelde erg ontroerend omdat ze een heleboel diepgewortelde herinneringen opriepen uit die roerige tijd in de jaren negentig.”

Tapes

Ook liet Morton weten geschokt te zijn door de onthullingen die de prinses hem in het boek toevertrouwde. “Ze sprak over een vrouw genaamd Camilla Parker Bowles. Maar ik had nog nooit van haar gehoord. Ze sprak over haar boulimia en ze sprak over zelfmoordpogingen”, liet hij weten. “Ik was verbijsterd.”

Mortons boek verscheen in 1992 in samenwerking met Diana, die in Kensington Palace geheime tapes opnam voor haar biograaf. Deze tapes werden naar binnen en naar buiten gesmokkeld door Diana’s vriend – tevens tussenpersoon – Dr. James Colthurst, die door dit proces ook bevriend raakte met Morton. Diana: Her True Story in Her Own Words is nog altijd een van de meest beroemde boeken over Diana.

Bron: Honey Nine | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws