Vriendin prinses Diana woedend om The Crown: ‘Walgelijk en ziekelijk’

'Het zijn wrede, sadistische en slechte mensen die deze momenten willen recreëren.'

Met het uitbrengen van de trailer van het vijfde seizoen van The Crown, maakte Netflix de afgelopen tijd de tongen flink los. Vooral het overlijden van Queen Elizabeth en de vraag of het ongeluk van Diana in de serie te zien zal zijn, zorgen voor veel commotie rondom de populaire serie. Zo ook bij Simone Simmons, een goede vriendin van de wijlen prinses. Ze is absoluut niet te spreken over The Crown.

Crash

Het is dit jaar 25 jaar geleden dat prinses Diana verongelukte in een limousine in Parijs, een groot drama voor de Britten en de Royal Family. De populaire Netflix-serie The Crown is inmiddels in zijn vijfde seizoen aanbeland en dat is nogal een pijnlijke. Gaat de streamingsdienst het ongeluk laten zien of niet? Door de trailer lijkt het er wel op, want daarin zien we actrice Elizabeth Debicki, die de rol van de prinses vertolkt, in een limousine stappen. Toch houdt Netflix vol dat ze de crash zelf niet in beeld hebben gebracht.

‘Slechte mensen’

“Het zijn wrede, sadistische en slechte mensen die deze momenten willen recreëren”, vertelde Simone Simmons aan The Sun. Simone ontmoette Diana in een centrum voor alternatieve geneeskunde en de twee bouwden daarna een hechte vriendschap op. Ze schreef zelfs een boek over Diana, dat in 2005 uitkwam.

Pijnlijk

“Ze herschrijven de geschiedenis zoals het hen past en dat maakt me boos”, aldus Simone. Ze noemt The Crown “walgelijk en ziekelijk” en beschuldigde de makers ervan dat ze prins William en prins Harry opzettelijk willen kwetsen. Het is bijzonder pijnlijk voor de twee mannen om wat er met hun moeder is gebeurd, op deze manier te zien, zegt ze. “Het dwingt hen om de pijn, het lijden en de psychologische kwelling te herbeleven. Waarom hebben deze gevoelloze mensen het gevoel dat ze deze verschrikkelijke dag moeten recreëren?”

Ondanks alle kritiek komt dit vijfde seizoen toch uit op Netflix. Vanaf 9 november is het omstreden seizoen van The Crown te zien.

Bron: HLN, The Sun | Beeld: The Crown/Netflix

Laatste nieuws