Nu te streamen! Zóveel uur ben je kwijt aan het nieuwe seizoen van The Crown

Even onze agenda's leegmaken, hoor...

Tijd om je agenda helemaal leeg te ruimen. Het vijfde seizoen van The Crown is namelijk vanaf vandaag te zien, en daar zijn we wel even zoet mee.

We hebben er even op moeten wachten…

Twee jaar om precies te zijn. Maar nu staat het gloednieuwe seizoen van The Crown ein-de-lijk op Netflix. In tien afleveringen volgen we de royals tijdens de turbulente jaren negentig. Brand, scheidingen, schandalen, intriges – never a dull moment met de Windsors.

Uren kijkplezier

Gelukkig kunnen we nu avondenlang genieten van onze favoriete royaltyserie, want volgens Netflix Life kost het zo’n 8,5 uur om het volledige nieuwe seizoen te kijken. En dat is zónder tussendoor pauzeren en googelen of het echt zo is gebeurd.

Geen acht uurtjes over deze week? Snappen we maar al te goed. De afleveringen uitsmeren over de rest van de herfst is zo’n gek idee nog niet, want wie weet hoe lang we moeten wachten op het volgende (en tevens) laatste seizoen. Het lijkt erop dat dat niet weer twee lange jaren hoeven te zijn, want de opnames zijn al in volle gang. Eerder dan herfst 2023 zal het echter niet worden.

‘Ophef om niks’

Er is een hoop ophef geweest rondom dit nieuwe seizoen, omdat er iets te losjes zou worden omgesprongen met de historische feiten. En dat wordt, helemaal na het overlijden van Queen Elizabeth, door vele Britten als kwetsend opgevat. Toch is er volgens de cast zelf niets schokkends aan dit seizoen.

“Veel mensen maken zich zorgen over wat erin zal komen, maar ik denk niet dat dat nodig is”, aldus Dominic West, die de rol van Charles speelt. Jonny Lee Miller, de acteur die de rol van voormalige premier John Major vertolkt, zegt ook dat het ‘ophef is om niks.’ “Ik denk dat het in de pers verkeerd is gepresenteerd.” We gaan er snel achterkomen, want die televisie gaat vanavond natuurlijk meteen aan!

Bron: Netflix Life, RTL Nieuws | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws