Oei: nog altijd niemand gevonden voor rol prins Harry in The Crown

Er wordt nog druk naar een geschikte kandidaat gezocht.

Paniek bij de productie van The Crown: er is nog altijd niemand gevonden die een teenage prins Harry kan spelen. Dat terwijl de opnames van het zesde seizoen naar verluidt over een paar weken van start gaan… Er is nu daarom een laatste oproep gedaan.

Toch nog een zesde

Er werd altijd gedacht dat we geen (jong)volwassen versies van prins William en prins Harry voorbij zouden zien komen in The Crown. Scenarioschrijver Peter Morgan heeft immers meerdere keren gehint dat de serie na seizoen 5 zou stoppen. Daarmee zou het verhaal eind jaren ’90 eindigen, toen William en Harry pubers waren. Later werd er echter besloten dat er tóch nog een zesde seizoen zou komen, dat zich afspeelt aan het begin van de zeroes.

Veel gebeurd in die jaren

Hoewel de focus nog altijd ligt op de Queen en haar familie, zal het vijfde seizoen ook aandacht besteden aan meerdere belangrijke gebeurtenissen. Een daarvan is Diana’s wereldberoemde interview met Panorama in 1995. Ook zal er aandacht worden besteed aan haar dood, twee jaar na dat interview. In de periode daarna is er bovendien ook nog behoorlijk wat gebeurd, wat in seizoen zes aan bod zal komen. Zo overleden prinses Margaret en de Queen Mother, trouwden Charles en Camilla en had Harry zijn party-boy era. Genoeg om naar uit te kijken dus.

Nog altijd op zoek

We weten inmiddels dat we vanaf 9 november kunnen genieten van het vijfde seizoen. Rond de periode waarop seizoen 5 van de serie uitkomt, zal ook worden gestart met opnames voor het zesde en laatste seizoen. De cast is inmiddels compleet, op één iemand na: een jonge prins Harry. Netflix heeft er al een casting call voor uitgeschreven, waarin wordt vermeld dat men zoekt naar een ‘exceptional young actor‘ die een 16- tot 20-jarige prins Harry kan spelen.

Acteerervaring is daarbij niet per se een vereiste: het gaat er vooral om dat de acteur behoorlijk op de echte prins lijkt. Tot 14 oktober kan iedereen zich nog opgeven met een e-mail en een korte video van zichzelf ‘waarin ze praten over iets dat ze leuk vinden om te doen’. We zijn benieuwd wie de rol uiteindelijk op zich zal nemen!

Bron: Tatler | Beeld: Netflix

Laatste nieuws