It’s official: vanaf déze datum is The Crown seizoen 5 op Netflix te zien

Een releasedatum én een sneak peek? Yes please!

Lees ook

We kunnen ein-de-lijk beginnen met aftellen, want Netflix heeft de releasedatum van het vijfde seizoen van The Crown naar buiten gebracht. Tijdens hun media-event, dat heel toepasselijk Tudum heet, kwam de streaming-gigant met het goede nieuws.

The Crown

De serie rond het leven van de royals in Buckingham en omgeving is populairder dan ooit. Fans van een beetje drama (en be honest: wie is daar nu geen fan van) kijken in het bijzonder uit naar het vijfde seizoen, waar de vroege jaren ’90 in aan bod komen. You know, die periode waarvan Liz ooit zei dat het haar ‘annus horribilis‘ was?

Met een brand in Windsor Castle, driekwart van de kinderen in scheiding, en natuurlijk alle tragiek rond Diana had Elizabeth het er niet makkelijk mee. Actrice Imelda Staunton, die in de laatste twee seizoenen de Queen vertolkt, stond dan ook een bijzonder pittige rol te wachten.

Releasedatum

Tot nu toe was Netflix een beetje vaag over de precieze datum waarop we het vijfde seizoen mochten verwachten. Meer dan ‘november 2022’ was er lange tijd niet bekend. En met het nieuws dat de opnames na het overlijden van Elizabeth stil waren gelegd, waren fans bezorgd over mogelijk uitstel van de release. Maar al die zorgen kunnen we nu sussen: Netflix maakte dit weekend namelijk bekend dat het vijfde seizoen vanaf 9 november te zien zal zijn!

Teaser

Ook kwam het streaming-platform met een gloednieuwe trailer van het seizoen rond de roerige royal nineties. In een kleine sneak peek zien we we hoe Diana zich klaarmaakt voor een interview – terwijl we horen hoe reporters over elkaar heen vallen met hun headlines over het uiteenvallende huwelijk van de Prince and Princess of Wales. “This is becoming an all-out war“, sluit de sneak peek af.

Netflix heeft de teaser niet apart vrijgegeven, maar deze verwerkt in de lange reeks aankondigingen en sneak peeks van hun Tudum-event. Vanaf 20:19 krijg je een bijzonder goed voorproefje van de sfeer die we het komend seizoen kunnen verwachten.

Wij kunnen in elk geval niet wachten!

Bron: Royal Central, Netflix Tudum, Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook