The Crown populairder sinds overlijden koningin Elizabeth

Het aantal kijkers is flink toegenomen.

Na het overlijden van koningin Elizabeth lijkt het erop dat meer mensen interesse hebben gekregen in haar lange leven. Het kijkersaantal van The Crown is in ieder geval enorm toegenomen na haar dood. 

The Crown

In de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk hebben mensen massaal de vier seizoenen van The Crown gebingewatcht. In de serie volgen we het roerige leven van koningin Elizabeth en haar familieleden. Of het nu gebaseerd is op de waarheid of een fantasievolle fictie met een paar waarheden: je steekt er zeker wat van op.

Vakblad ‘Variety‘ meldt op basis van data-onderzoek van het bedrijf Whip Media dat het aantal Britse kijkers met meer dan 800 (!) procent is toegenomen ten opzichte van het weekend voor haar overlijden. In de VS is het aantal meer dan verviervoudigd.

Nieuwe seizoen

Oude en nieuw fans hoeven overigens niet lang te wachten op het vijfde seizoen. In november zal deze reeks te zien zijn. De opnames van het zesde en tevens laatste seizoen zijn tijdelijk stilgelegd vanwege het overlijden van Elizabeth.

‘Ik ben zeer vereerd’

In The Crown wordt de rol van Queen om de twee seizoenen door een andere actrice gespeeld. Claire Foy had de eer om in de eerste twee seizoenen in de rol te kruipen van de onlangs overleden monarch. In een interview met BBC op het Toronto Film Festival sprak ze zich uit over het overlijden van Elizabeth. “Ik denk dat ze een ongelofelijke monarch was”, begint de actrice. “Ze verenigde mensen en ze was een groot symbool van continuïteit, waardigheid en gratie.”

Sprekend over de koningin en haar meest bekende rol, voegde Claire nog toe: “Mijn belangrijkste gevoel is dat ik aan haar denk als een moeder en een overgrootmoeder, echt waar, en ik ben zeer vereerd dat ik een klein deel van haar verhaal mocht spelen.”

Bron: Stylist | Beeld: The Crown

Laatste nieuws